Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010
Περίπου το 60% των πολιτών αποδοκίμασε, όχι την εκλογική διαδικασία, αλλά συνολικά το πολιτικό σύστημα που του επέτρεψε να ασελγήσει στο μέλλον του. Σ’αυτές τις εκλογές ο πολίτης στάθηκε πιο ώριμα από τις προηγούμενες που συσπειρωνόταν γύρω από κάποιο κόμμα ζητιανεύοντας  ψίχουλα ελπίδας.
Όλα αυτά τα χρόνια ,από την μεταπολίτευση και δω, τα κόμματα χρησιμοποιούσαν φοβικά σύνδρομα ψηφοθηρικής συσπείρωσης.                                                Ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει η επάρατη Δεξιά,          ψήφισε Ν.Δ για να φύγουν οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ,            ψήφισε ΚΚΕ για να ανατρέψουμε τον αδηφάγο καπιταλισμό.
Βουτηγμένα στον αρνητισμό τους αποπροσωποποίησαν το άτομο μαζοποιωντας το στις εκάστοτε κομματικές ηγεσίες. Σκοπίμως ,δεν άφησαν τον Έλληνα να ενηλικιωθεί . Με την αρνητική κριτική και τα φοβικά σύνδρομα, πολτοποιούσαν την σκέψη του ,και σαν πρόβατα επί σφαγή τους καθοδηγούσαν σε ουτοπικά οράματα κοινής δράσης, για έναν Απώτερο Σκοπό νομίζοντας ότι υπηρετούν την Μόνη Αλήθεια. Αυτή είναι η πιο ύπουλη μορφή φασισμού, να οδεύεις στον γκρεμνό και να νομίζεις ότι θα πετάξεις.
                                                   Τώρα !
Ο Έλληνας πολίτης , μπορεί να μην συμμετέχει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν αντιδρά. Αισθάνεται προδομένος, βρίσκεται σε περισυλλογή, σκέφτεται την επόμενη μέρα που θα είναι μόνος του, χωρίς αυτούς. Δεν έχει ανάγκη να μπει κάτω από άλλη στέγη, αλλά έχει την ανάγκη να του δοθούν ευκαιρίες να στοχοποιησει τη ζωή του μόνος του.
Δεν θέλει πλέον αυτόκλητους σωτήρες και πολιτικάντηδες ,ύποπτους συμπαθείας για να τους αναθέσει το μέλλον του. Θέλει να τον απελευθερώσουν να αναπτύξει ότι σπουδαίο έχει μέσα του ,να το πολλαπλασιάσει για τον εαυτό του και την κοινωνία.
Ως τώρα οι πολιτικοί μας ταγοί με τις φτερούγες της εξουσίας, μας αξκαλιαζαν (ιδιοτελώς) με πατερναλιστική αγάπη στερώντας μας το ζωτικό οξυγόνο της προσωπική μας ανάπτυξης. Τώρα όμως ,περνάμε τις οδύνες του τοκετού , αλλά πιστέψτε με                                                           κάτι καιρουριο γεννιέται!!!
                                                                     Κρούστης Αντώνης

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση