Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010
ΜΥΘΟΣ  1


ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ , ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ,ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Για την Ελλάδα μπορεί και να χουν δίκιο. Με τη διαφορά ότι ποτέ δεν είχαμε αστικά κόμματα που να εφάρμοσαν τον φιλελευθερισμό στην πράξη. Αντιθέτως είχαμε δεξιά κόμματα με σοσιαλιζουσα νοοτροπία. Ε.Ρ.Ε. –Ν.Δ.- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ- Λ.Α.Ο.Σ. και βεβαιως
Το Π.Α.Σ.Ο.Κ.  που αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλιστικό
Η πηγή της νοοτροπίας βεβαίως ανήκει εξ ορισμού στην Αριστερά, η οποία ακόμη κατέχει το 10% του εκλογικού σώματος και επηρεάζει το άλλο τουλάχιστον 80% ,αποτελώντας παγκόσμια εξαίρεση.
Αρχής γενομένης του Ελληνικού κράτους ,μετά το β παγκόσμιο πόλεμο ,το Δόγμα Τρουμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ ,αποτέλεσαν την κύρια πηγή χρηματοδότησης μας . Τα κεφαλαία αυτά διοχετεύτηκαν στην ελληνική αγορά μέσω ενός μονοπωλιακού κρατικού τραπεζικού συστήματος που ελεγχόταν σαφώς από τις κυβερνήσεις. Η εύνοια προς ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις ήταν δεδομένη. Έτσι ανδρώθηκαν μεγάλοι επιχειρηματίες με δάνεια τα οποία και δόθηκαν σκανδαλωδώς  και δεν ξεπληρώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις . Μοιραία στήθηκε ένα πάρτι πολιτικής εξουσίας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας που χρηματοδοτούσε τα κόμματα από την μια και μεγάλωνε τους επιχειρηματίες από την άλλη. Για να μπορέσει το στημένο σύστημα να επιβιώσει έπρεπε να ψηφίζονται ευνοϊκοί νόμοι προστασίας και να διαβρωθεί η δικαιοσύνη.
 ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ
Η απορία μου είναι γιατί όλο αυτό να το χρεωθεί ο φιλελευθερισμός.
Ο φιλελευθερισμός δεν έχει κατ’ αρχήν ,σύνδρομα ενοχοποίησης του ¨Μεγάλου¨ και αγιοποίησης του ¨Μικρού¨. Και τα δυο μαζί επιδιώκει να είναι ψιλότερα από την ισοπέδωση της μετριότητας
Ο φιλελευθερισμός ,παγκόσμιος είναι αυτός που έδωσε λύση σε οικονομίες καταρρέουσες , απελευθερώνοντας την αγορά ,
Δίνοντας ευκαιρίες στους εργαζόμενους όχι μόνο να βρουν δουλειά αλλά και να αναπτυχθούν,
Δεν ευνόησε βιομηχάνους να πλουτίσουν εξωθεσμικα, όπου παρατηρήθηκε έγινε με πολιτική απόφαση .
Η  μεγαλύτερη απειλή για το μεγάλο κεφάλαιο  είναι η ίδια η ελεύθερη αγορά.
Χιλιάδες επιχειρήσεις του μεγάλου κεφαλαίου δεν υπάρχουν πια, αντικαταστάθηκαν από άλλες . Αυτό σημαίνει υγεία στην οικονομία , τα γέρικα κύτταρα αντικαθίστανται από νεότερα και εστί η αγορά μένει ζωντανή.
Αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα που το κρατικοπαρεμβατικο σοσιαλιστικό σύστημα  (ασχέτως ποιος κυβερνά) δημιουργεί ζάπλουτους ανθρώπους , αναδεικνύει γόνους ευγενών και συντηρεί παρωχημένα πολιτικά τζάκια.
Η  πολιτική αυτή είναι που γεννάει , τη διαφθορά ,την γραφειοκρατία, την κατασπατάληση των αποθεματικών της ευημερίας, δημιουργεί υπανάπτυξη, βαθμιαία βυθίζει τη χώρα σε οικονομικά αδιέξοδα έως ότου  χτυπήσει την πόρτα η χρεοκοπία .
Οι πρώτοι που έχουν εξασφαλίσει σωτήριες λέμβους από ένα καράβι που βουλιάζει (βλέπε Καραμανλής - Σημίτης )είναι αυτοί που διαχειρίστηκαν τόσα χρόνια την ευημερία και το μέλλον μας. Οι πολιτικοί και η ολιγαρχία αυτού του τόπου.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σπάσει αυτή η σχέση αλληλεξάρτησης και αλληλοεξυπηρέτησης και αυτό μπορεί να γίνει αύριο το πρωί μόνο από ένα κόμμα που είναι στην ουσία του φιλελεύθερο.
Ένας πολιτικός οργανισμός που θα διαχειρίζεται τις αποφάσεις της πολιτείας θεσπίζοντας νόμους που θα εποπτεύουν αν το παιχνίδι της ελεύθερης αγοράς παίζεται δίκαια.
Τότε θα δούμε ποιος είναι ο  μάγκας  που θα ονομασθεί ΜΕΓΑΛΟΣ και ποιος θα παραμείνει ΜΙΚΡΟΣ με δικιά του ευθύνη
.
ΙΣΟΝΟΜΙΑ- ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ
 


                                                      ΚΡΟΥΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση