Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010
Πριν λίγα χρόνια ιδρύθηκε στο Νέο Μεξικό το <<ινστιτούτο της Σάντα Φε>>. Συγκεντρώθηκαν κάτω από τη επίκληση του ιδρυτή του George Kawan , επιστήμονες και νομπελίστες  από όλο τον κόσμο και από όλες τις ειδικότητες. Γιατροί , οικονομολόγοι, φυσικοί, γενετιστές, βιολόγοι, μαθηματικοί, κοινωνιολόγοι, στατιστικολόγοι, ψυχολόγοι, ιστορικοί, managers αρχαιολόγοι, αστρονόμοι, computer experts και πολλοί άλλοι.
Σκοπός τους είναι να εξετάσουν, πως τα διάφορα συστήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους , πως αλληλοεξαρτονται και πως μπορεί ένα σύστημα γνωστό για την λειτουργία του να διδάξει ή να εφαρμοσθεί σε ένα άλλο. Π.χ εφαρμογή συστημάτων διοίκησης στην αρχαιότητα προσαρμοσμένα στην εποχή μας, ή η λειτουργία του γαστρεντερικου μας συστήματος και οικονομία, ανοσοποιητικό και κοινωνική ασφάλιση κ.λ.π.
Έτσι γεννιέται η επιστήμη της συνθετοτητας. Τίποτα δεν λειτουργεί μόνο του ή και μπορεί και να λειτουργεί ,όλα ανατρέπονται, όλα είναι πιθανά ,όλα μπορεί να ισχύουν μέχρι να ανατραπούν.
Το άθροισμα 1+1 κάνει περισσότερο από 2.

Στην φιλοσοφία ο << ιστορικός υλισμός>> ,δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, ακυρώθηκε από την<< θεωρία της σχετικότητας >>,και αυτή με την σειρά της ανατρέπεται από την επικρατούσα πλέον <<θεωρία του χάους>>
Άλλωστε , πως μπορείς να προεξοφλήσεις την πορεία του κόσμου , χωρίς πρώτα να τον έχεις κατανοήσει ;

Το πιθανότερο μπορεί να μην συμβεί και το απίθανο να γίνει κανόνας .
Όλα μπορούν να συμβούν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην γενετική ,από την κλασσική σύλληψη του εμβρύου περνάμε στην (κατ΄ ανάγκη) εξωσωματική γονιμοποίηση έως στην κλωνοποιηση και την προγραμματισμένη εκ των προτέρων επιλογή των χαρακτηριστικών των νέων ανθρώπων, όπως  και στη βιολογία η <<θεωρία της εξέλιξης>> του Δαρβίνου που ήταν σημαία από κάθε λογής άθεο υλιστή για 150 χρόνια ,όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αλλά απορρίφθηκε από διεθνή συνέδρια και μελέτες αντικαθιστώντας την, από την <<Καμβριανη έκρηξη>> που υποστηρίζει την έκρηξη της διαφορετικότητας των ειδών.

Η γραμμική εξέλιξη αιτίας και αιτιατού θεωρείται πλέον υπεραπλουστευση. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και πίσω από κάθε τι φαινομενικά τυχαίο μπορεί να δημιουργηθεί ένα χάος με απόλυτη τάξη.

Στην ιατρική η μια ανακάλυψη διαδέχεται την άλλη ,κλασικές θεραπείες αμφισβητούνται ,νέες εμφανίζονται και η ερεύνα στρέφεται στις γονιδιακες θεραπείες.

Η ρευστότητα πλέον είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων.

Στις τηλεπικοινωνίες ,όλοι μιλάνε με όλους ,όπου και αν βρίσκονται .
Το κινητό τηλέφωνο, παιδιά 10 χρόνων το χειρίζονται πολύ καλύτερα από τους μεσήλικες καθηγητές τους. Το GPS , o οδηγός πλοήγησης, η σύνδεση με το internet, η αποστολή και λήψη πληροφοριών εν κινήσει, μέσω email ,fax ή Bluetooth , καθώς και η επικοινωνία μέσω εικόνας, καθιστούν τη ζωή μας πολύ διαφορετική και η χρησιμοποίηση του, πλέον, το καθιστά απαραίτητο εργαλείο παραγωγής πλούτου.

Στην μουσική όλα είναι αλλιώς . η σύγχρονη μουσική χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από μια μίξη ακουσμάτων διαφόρων οργάνων ή ακόμη και φολκλορικών μουσικών, μέσω computer . Μπορούμε να ακούμε ένα παραδοσιακό ινδικό τραγούδι με μουσική new beet ή house ή techno.
Σκεφτείτε το <<Ζορμπά>> του Θεοδωράκη ή <<Τα παιδιά του Πειραιά>> του Χατζηδάκη, σε πόσες διασκευές της funk της hip hop ή pop και της rock έχουν κυκλοφορήσει.
Οι δημιουργοί της μουσικής πλέον δεν κάθονται απομονωμένοι κάπου με το μουσικό τους όργανο να συνθέτουν τα πιστεύω τους και τα συναισθήματα τους, αλλά μπροστά σε έναν υπολογιστή μέσω φωτοκυταρων ,παρατηρούν τις κινήσεις χορευτών (χωρίς ήχο) και συνθέτουν τη μουσική ανάλογα με τις κινήσεις του σώματος. Το ίδιο θα κάνουνε και με τα ζώα , με τον αέρα , με το θρόισμα των φύλλων των δέντρων και γενικά με ότι κινείται.

Νέα εποχή νέα  ακούσματα.
Ότι είναι νέο δεν θεωρείται και πρόοδος και ότι παλιό δεν έχει πάντα αξία. Όλα κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στη ηλεκτρονική εποχή που ζούμε, το βιννυλιο, η κασέτα ήχου tapes και η κασέτα εικόνας  vhs, αντικαταστάθηκαν από τα cd  και dvd και αυτά εξελίχθηκαν σε mp3 , mp4 και blue ray μέχρι να καταλήξουν όλα άχρηστα από συσκευές με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο απεριόριστης χωρητικότητας GB.

Στην τεχνολογία , εμφανίζονται έννοιες όπως κυβερνοχωρος, ηλεκτρονικές σφαίρες , χώρος δεδομένων, εξομοιωτές εικονικής πραγματικότητας, ηλεκτρομαγνητικά πεδία πολλαπλών εφαρμογών, κυτταρικά αυτόματα, νευρικά δίκτυα, οπτικές ίνες, βιοηλεκτρονικα εμφυτευματα, νανοτεχνολογια και νανομηχανικη, οι οποίες αλλάζουν καταλυτικά τις σχέσεις εργασίας ,τη δομή λειτουργίας των επιχειρήσεων,
τις ανάγκες της οικονομίας και την συμπεριφορά του καταναλωτή.

Αυτό που παράγει πλούτο είναι ξεκάθαρα η γνώση.

Οι εποχές που ο πλούτος βασιζόταν στην κατοχή εδαφών ,στη φεουδαρχία, ή στην εκμετάλλευση της εργασίας στην βιομηχανική εποχή , είναι πλέον παρελθόν.
Είναι αδύνατον να μετρήσεις την αξία της εργασίας για να στηρίξεις και να υπολογίσεις το μέγεθος της υπεράξιας ενός προϊόντος. Π.χ που υπάρχει εκμετάλλευση αν εσύ ανακαλύψεις ένα λογισμικό και το πουλήσεις μέσα από τον κυβερνοχωρο ή από την εφαρμογή των Windows 2000 ή από την σχεδίαση γραφικών για ένα παιχνίδι video games ;
Ζούμε στην εποχή του εξειδικευμένου μισθωτού, τον οποίο τον καθιστά δύσκολα αντικαταστάσιμο. Και τον εργαζόμενο που δεν την κατέχει , δύσκολα απασχολούμενο.                              Το Κεφάλαιο, οι Βασιλείς, οι Πολιτικοί, οι Άρχοντες του κόσμου τούτου ,για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου είναι φυλακισμένοι σ΄αυτους που κατέχουν την γνώση. Αυτή είναι η κυρίαρχη τάξη σήμερα. Η οποία μπορεί να πουλήσει τη δύναμη της όπου θέλει και για όσο θέλει. Αλλά μπορεί να γνωρίζει την αξία της , γνωρίζει όμως ότι αυτό που κατέχει είναι πολύ μικρό μπροστά σ΄αυτό που αγνοεί από την Πάνσοφη Δημιουργία.

Στην νανοτεχνολογια εφαρμόζονται βιοεμφυτευματα που θα αναγνωρίζουν την προσβολή από μικρόβια ,ανθρώπινων κυττάρων ,με σκοπό την καταπολέμηση τους. Το ίδιο μπορεί να εφαρμοσθεί και για τον καρκίνο ή για άλλες ανίατες ασθένειες . Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο του νου, καθιστώντας τους ανθρώπους, υγιή ρομποτακια.                                                                Είναι σαν το μαχαίρι που μπορεί να κόψει το ψωμί ,μπορεί και να σκοτώσει.

Όλα μπορούν να συμβούν. Στο επόμενο λεπτό δεν γνωρίζουμε τι πορεία θα πάρει ο κόσμος. Πάντα θα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ΑΡΕΤΗΣ και της ΚΑΚΙΑΣ.

Για την  πολεμική βιομηχανία έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι πολεμιστές με τα μεγάλα μπράτσα , το καλογυμνασμένο σώμα και το πάθος για την πατρίδα που απειλείται ζωγραφισμένο στα μάτια τους , από τους χειριστές τεχνογνωσίας οπλικών συστημάτων μεγάλης ακρίβειας στόχου.

Η Δημοκρατία αλλάζει.
Η ελεύθερη και ταχύτατη  κυκλοφορία της πληροφορίας μέσω διαδικτυου αδυνατεί τα πολιτικά και ολοκληρωτικά συστήματα υποταγής συνειδήσεων να εφαρμόσουν τα κεντρικώς σχεδιασμένα προγράμματα τους. Οι πολίτες γνωρίζουν , κατέχουν γνώση και μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά νομοσχέδια, διατάξεις , κυβερνητικές επιλογές μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης χωρίς να περιμένουν να ακουσθούν κάθε τέσσερα χρόνια.                                  Καταναλωτικές οργανώσεις, οργανώσεις προστασίας του πολίτη (όπως ο συνήγορος του πολίτη) δημιουργούν αντίβαρο στις αυθαιρεσίες της Δημοκρατίας.                                            Οι πολίτες, δεν εντάσσονται πλέον σε κόμματα που κατέχουν το αλάθητο, ούτε συμμετέχουν σε οργανωμένες μειοψηφίες διαμαρτυρόμενοι καθημερινά στους δρόμους ,αλλά επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν πολιτικές ανεξάρτητα από ποιος τις εφαρμόζει με ένα και μόνο γνώμονα ,το δικό τους      << σκέπτεσθαι.>>

Η Δημοκρατία αλλάζει.                                                                          Όταν το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται συνεχώς ,με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά συστήματα να καταρρέουν και εμείς να θέλουμε σύνταξη από τα 55 χρόνια μας.
Όταν η αύξηση φορολογικών συντελεστών στην ουσία μειώνει τα έσοδα του κράτους και παράλληλα κλειδώνει την εισαγωγή εταιρειών νέας τεχνολογίας στη χώρα
Όταν η χρεοκοπία επιχειρήσεων βαριάς βιομηχανίας είναι αναπόφευκτη και επιμένουμε να χρηματοδοτούμε τα αδιέξοδα
Όταν η παιδεία παράγει ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στους νέους ρόλους της εποχής που έρχεται
Όταν οι αγορές προϊόντων μέσο internet αφαιρούν έσοδα ΦΠΑ από τους  ορατικούς προϋπολογισμούς, αδυνατώντας πλέον την κάλυψη μισθοδοσίας στους εργαζομένους του δημόσιο , εμείς άκοσμα αναρωτιόμαστε αν επιχειρήσεις του δημοσίου ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΕΘΕΛ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΚΑΖΙΝΟ, ΕΟΤ, ΕΡΤ, κ.ο.κ. πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν ή όχι.
Όταν μια ολόκληρη κοινωνία έχει γαλουχηθεί με την νοοτροπία του βολέματος στο δημόσιο, της ήσσονος προσπάθειας , του ωχ αδελφέ και του δε βαριέσαι, τότε έρχεται αυτό που περιέγραφα πιο πάνω,
                                                                                                   Ότι και το χάος έχει τάξη. Και η τάξη θα επιβάλει την δικαιοσύνη ,βιαία.

Τώρα ας ακολουθήσουν όλοι αυτοί τους πολιτικούς του σκοταδισμού , τους δημοσιογράφους της παραπληροφόρησης, τους συνδικαλιστές της καθοδήγησης στην εξαθλίωση, κλείνοντας δρόμους, καίγοντας τράπεζες, αποκλείοντας λιμάνια,  συγκοινωνίες, πανεπιστήμια και σχολεία, αμαυρώνοντας ταυτόχρονα μνημεία όπως του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ακρόπολης ,καίγοντας παράλληλα και την ελληνική σημαία, καθυστερώντας και στερώντας  την χώρα από το μέλλον της.
Με πόνο ψυχής αυτή τη ύστατη ώρα σας λέω
     
 ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ , ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Αυτό που πρέπει να γίνει

1.    παιδεία προσαρμοσμένη στη νέα εποχή
2.    απελευθέρωση της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα
3.    εισαγωγή επιχειρησεων νέας τεχνολογίας
4.    πειθαρχία
5.    σκληρή δουλεία και την
6.    ευκαιρία ο κάθε Έλληνας να αναπτύξει αυτό που έχει μέσα του

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ


                                                                   Κρούστης Αντώνης


0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση