Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010
... Η πραγματικότητα των αριθμών χτυπά το ΚΚΕ
Έχει να πέσει πολύ γέλιο. Από το http://athens.indymedia.org
Απολύσεις στη “Τυποεκδοτική” από Κίνημα Τυπογράφων 10:30μμ, Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
Οι απολύσεις στη Τυποεκδοτική ξεκίνησαν από τα τέλη Ιουλίου.
Απολύθηκαν περίπου 20 εργαζόμενοι ως πρώτη δόση τον Ιούλη.
Θα απολύονται 20 εργαζόμενοι το μήνα μέχρι και τον Οκτώβρη.
Οι απολύσεις στη Τυποεκδοτική ξεκίνησαν από τα τέλη Ιουλίου.
Απολύθηκαν περίπου 20 εργαζόμενοι ως πρώτη δόση τον Ιούλη.  Θα απολύονται 20 εργαζόμενοι το μήνα μέχρι και τον Οκτώβρη. Οι αποζημιώσεις δίνονται κανονικά. Απολύονται και μέλη και μη μέλη του κόμματος καθώς και οικονομικοί και πολιτικοί μετανάστες.
Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση;
Γιατί δεν πάνε με το ΠΑΜΕ να διαμαρτυρηθούν έξω από την τυποεκδοτική;  (όπως κάνουν σε όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους)
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων να καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου στο Χαρτί και τον Τύπο την διοίκηση της τυποεκδοτικής, «που για μια ακόμα φορά τώρα πιο προκλητικά και ξετσίπωτα, ξεπούλησε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, απολύοντας εργαζόμενους».

Κίνημα Τυπογράφων

Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης
Άντε πάλι και τούτο, κίνημα τυπογράφων;; Θα μας τρελάνουν.
Τέλος πάντων, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ούτε το ΚΚΕ μπορεί να αποφύγει την πραγματικότητα των αριθμών. Τούτο είναι ότι, όταν μπαίνεις μέσα, πρέπει να διώξεις κόσμο, διότι διαφορετικά θα κλείσεις.
Υποθέτω ότι οι δουλειές δεν πάνε και τόσο καλά και ότι το business model δεν έχει φτιαχτεί για να αντιμετωπίσει μια κρίση ύφεσης.
Είμαι περίεργος να δω αν θα ακούσουμε αυτή την είδηση στα δελτία ειδήσεων και είμαι ακόμα πιο περίεργος να δω τι απάντηση θα έχουν οι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Βεβαίως υπάρχει λύση: Να αγοραστεί η “Τυποεκδοτική” από το δημόσιο. Πως δε σκέφτηκαν να προτείνουν κάτι τέτοιο ακόμα
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ μας ανταγωνίζεται αθέμιτα. 1) ανήκει σε κόμμα που είναι στη βουλή, το ΚΚΕ! 2) δεν έχει κανένα προσωπικό επιχειρηματικό ρίσκο! 3) τελευταία πήρανε επιδότηση χωρίς απολύτως διαφανή κριτήρια 1.200.000 ευρώ! 4) αρκετοί δήμοι ανήκουν στο ΚΚΕ όπως και δημοτικές επιχειρήσεις από όπου παίρνουν όλες τις δουλειές! 5) τα κεφάλαια προέρχονται από εισφορές μελών. Τσάμπα χρήμα! 6) στο βωμό των πολιτικών διαπραγματεύσεων, έχουνε πάρει όλες τις δουλειές από το Δημόσιο, εφημερίδες, περιοδικά, νομαρχίες, δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, όλες τις μεγάλες εταιρείες, το ΒΕΑ, όλα τα συνδικαλιστικά έντυπα. Ακόμα και δεξιές εφημερίδες τυπώνουν για να τους εξασφαλίσουν ήρεμο εργασιακό περιβάλλον! 7) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά επαγγελματικών στελεχών του κόμματος σε όλες τις ειδικότητες! 8) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά από επαγγελματίες συνδικαλιστές όπου οι περισσότεροι κατεβαίνουν για βουλευτές και με αυτούς πολεμάνε τους ανταγωνιστές τους! 9) οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα με συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων και πρόεδρο που ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ τυπώνουν όλα τα έντυπα τους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ.! 10) οι εργαζόμενοί τους δεν έχουν κάνει ποτέ απεργία ούτε ποτέ έχει σταματήσει η παραγωγή! 11) καμία δημόσια υπηρεσία δεν τολμάει να εισβάλει στις εγκαταστάσεις τους όπως κάνουν σε τόσους άλλους συναδέλφους! 12) το 2008 ο τζίρος της τυποεκδοτικής είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα, που το άρπαξαν με κομματικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά μέσα. 13) Δεν μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν! 14) Είναι παράλογο ένα κόμμα που ψηφίζει νόμους να έχει και δικές του επιχειρήσεις. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

ΘΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ποιο άλλο τυπογραφείο πανελλαδικά λειτουργεί όπως η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ;
Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Περικοπές μισθών στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Η ηγεσία του ΚΚΕ το κατάφερε και αυτο!Εξασφάλισε την πρωτιά ανάμεσα στους εργοδότες /καπιταλιστές στην εφαρμογή του μνημονίου ΕΕ/ΔΝΤ για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ οτι θα πληρώνονται με τους μισθούς πείνας των επαγγελματικών στελεχών του κόμματος δηλαδή μεγάλη περικοπή και για όσους δεν δεχτούνε ετοιμάζει απολύσεις στην βάση των ρυθμίσεων Λοβέρδου. Βήμα πρώτο για την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων του ΚΚΕ είναι η συγκατάθεση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ στον Ριζοσπάστη .Την Τετάρτη 16/6/2010 έγινε γενική συνέλευση της ΚΟΒ και μετά απο απειλές και εκβιασμούς και μέσα σε ενα κλίμα έντασης υφαρπάχθηκε απόφαση με 43 υπέρ και 2 λευκά που προβλέπει “ εθελοντικές περικοπές “ . Η καθοδήγηση εξήγησε οτι θα γίνουν ατομικές συννενοήσεις για το ακριβές ύψος κάθε μισθού μετά τις περικοπές.Καραμπινάτη ατομική διαπραγμάτευση.Για τον φόβο των Ιουδαίων ανακοινώθηκε οτι οι καταστάσεις μισθοδοσίας θα είναι οι ίδιες αλλά οι εργαζόμενοι με το ενα χέρι θα πληρώνονται τα νόμιμα και με το άλλο θα τα δίνουν ενίσχυση στο κόμμα.Όλα αυτά επειδή το ΚΚΕ , λέει , αντιμετωπίζει οικονομικά προβληματα εξ'αιτίας της κρίσης .Τώρα ποιός τους πιάνει τους κάθε λογής καπιταλιστές και εργοδότες.Μήπως και αυτοί δεν λένε τα ίδια; Αυτοί που ηγούνται του ΚΚΕ μήπως δεν κατάλαβαν τι έκαναν; Μήπως τρελλάθηκαν;Έχει ενημερωθεί η ΚΕ του κόμματος;Έχει ενημερωθεί η ΕΣΗΕΑ;Τι θα κάνουν;
Για δείτε εδώ τι γράφει για τις απολύσεις στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ!
Τι συμβαίνει ρε ΚΚΕδες; Τη μια αγώνες στο λιμάνι και την άλλη απολύσεις στις επιχειρήσεις σας;
" Επειδή κάποιες κοπέλες αναφέρθηκαν σε μένα, χωρίς βέβαια να πουν, προφανώς λόγω σεμνότητας, το όνομά τους, επιτρέψτε μου να πω κι εγώ δύο λόγια. Το τι έγινε και τι ειπώθηκε ακριβώς στη συνεδρίαση της ΚΟΒ του «Ρ» δεν ξέρω. Το πνεύμα όμως της όλης συζήτησης και της απόφασης έχει δοθεί σωστά. Το λέω τούτο όχι επειδή έχω τα πρακτικά που ούτως ή άλλως δεν κρατιούνται, (υπάρχει μόνο μία μαγνητοφώνηση της κουβέντας που γίνεται την οποία κρατά η καθοδήγηση), αλλά επειδή από παλιά υπήρχε η άποψη πως κακώς οι δημοσιογράφοι του «Ρ» δεν πληρώνονται όπως και τα άλλα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος.
Αυτή την αντίληψη της διαφορετικότητας των δημοσιογράφων του «Ρ» από τους άλλους δημοσιογράφους την εξέφρασε ο Παναγιώτης Ράμμος (από τους πλέον έμπιστους της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ) στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όταν συζητήθηκε η προσφυγή μου στο συνδικαλιστικό όργανο του επαγγελματικού μου κλάδου, μετά την για πολιτικούς λόγους απόλυσή μου από την εφημερίδα (ήμουν από τους διαφωνούντες με την ηγεσία), μετά το στήσιμο που έκαναν σε βάρος μου οι Κώστας Πασακυριάκος, Περικλής Κουρμούλης και Παύλος Αλέπης, μέλη της συντακτικής επιτροπής του «Ρ». Οι ίδιοι ήρθαν και μάρτυρες της εργοδοσίας στο δικαστήριο που είχα προσφύγει. Τα της απόλυσής μου όμως είναι και γνωστά και λίγο ενδιαφέρουν. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η απόφαση του ΚΚΕ να κάνει περικοπές στους μισθούς των συντακτών του «Ρ»
Είχε πει τότε ο Ράμμος (Πρακτικά ΔΣ ΕΣΗΕΑ 14/10/2008) προκειμένου να δικαιολογήσει την απόλυσή μου:
«Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δεν είναι επιχείρηση, δεν κυνηγάει μέσω της κυκλοφορίας και της διαφήμισης να κερδίσει, είναι όλα της κεντρικής Επιτροπής ενός συγκεκριμένου κόμματος, με εργαζόμενους που δουλεύουν, επειδή ξέρουν πολύ καλά που δουλεύουν και τον έχουν τιμήσει και τον τιμάνε, είναι εφημερίδα που δεν έχει εργαζόμενους με την κλασική έννοια του όρου. Στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ο Διευθυντής παίρνει λιγότερα χρήματα, μισθό από τον συντάκτη».
Προφανώς λοιπόν η ηγεσία του ΚΚΕ έκρινε πως ήρθε η ώρα να εξισώσει τους μισθούς στον «Ρ» και ο συντάκτης να παίρνει όσα και ο διευθυντής του, αφού οι εργαζόμενοι στον «Ρ» δεν είναι εργαζόμενοι με την κλασική έννοια του όρου. Το αν θα το καταφέρει θα το δούμε στην πράξη.
Εξάλλου την ίδια μέθοδο εφάρμοσαν κι όταν παράνομα επέβαλαν πρόστιμο στερήσεις τριών μισθών σε εργαζόμενους στο «Ρ». Τους έβαλαν να υπογράψουν πως πήραν τον μισθό τους και μετά σε ένα άλλο χαρτί δήλωναν ότι τον προσφέρουν στο Κόμμα.
Και κάτι άλλο. Και στη ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ αποφασίστηκε κάτι ανάλογο. Επειδή η επιχείρηση δεν έχει κέρδη πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις. Αποφασίστηκε λοιπόν όσοι επιλεγούν να απολυθούν να τους ζητηθεί να υποβάλουν παραίτηση ώστε η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ να μην υποχρεωθεί να τους αποζημιώσει. Εύκολο βέβαια είναι να αποφασίζεις. Τα δύσκολα έρχονται την ώρα της υλοποίησης των αποφάσεων.
Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ 25ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ
15ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
6977227294
Υγ. Φυσικά και δεν θα σχολιάσω ανώνυμα σε βάρος μου λιβελογραφήματα, ούτε θα ζητήσω από την ΣΟ να τα σβήνει. Οι λίβελοι αυτοί εκφράζουν τους συντάκτες τους. Εξάλλου ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος κανενός είδους λογοκρισίας. Ας αφήσουμε όλα τα φυτά να ανθίσουν. Και τα τριαντάφυλλα και τις τσουκνίδες. Όλα έχουν τη χρησιμότητά τους".

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση