Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Σαν πολίτης αυτής της χώρας παρακολουθώ δεκαετίες τώρα τις διαμάχες των κομμάτων πάνω σε όλα τα θέματα.
ΠΑΣΟΚ εναντίον ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εναντίον ΠΑΣΟΚ και μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ να τα βάζει με όλους και ενίοτε  με τον εαυτό της.            Σύμφωνα με την διαλεκτική του Μαρξ η σύγκρουση της θέσης και της αντίθεσης , δημιουργεί την σύνθεση. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτής διαλεκτικά θα  είναι ανώτερο, καλύτερο ,και πιο ωφέλιμο από το  παλιό. Δεν χρειάζεται να καταθέσω επιχειρήματα της τρανής διαψεύσεως του  στην ελληνική(και όχι μόνο) πραγματικότητα.
Οτιδήποτε θετικό έκανε ο ένας , το ακύρωνε ο άλλος, οτιδήποτε στραβό, αλλά λαοφιλές, γινόταν, το υιοθετούσε ο επόμενος, το διαιώνιζε και το διόγκωνε.
Όλα θυμίζουν, τους χωρισμένους γονείς που προσφέρουν τα πάντα στα παιδιά τους για να κερδίσουν την εύνοια τους, μη γνωρίζοντας ότι τελικά δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο να τροφοδοτούν το μίσος που θρέφει ο ένας για τον άλλον.
Οι κουμπάροι (βλέπε δημοσιογράφοι) αντί να παίζουν ρόλο αφύπνισης των γονιών και προστασίας των ανέμελων παιδιών, τάχθηκαν στο πλευρό του ενός ή του αλλού , πυροδοτώντας επιπλέον τον φαύλο κύκλο της αδιαλλαξίας.
Δυστυχώς το μοντέλο επικοινωνίας που επιλέξατε , σας ακύρωσε όλους. Στο θέατρο που στήσατε ,εμείς οι πολίτες ήμασταν οι θεατές .Φταίμε και εμείς γιατί σας χειροκροτούσαμε και σεις νομίζατε ότι προσφέρατε , και διαιωνίζατε μια παράσταση καταστροφής. Τώρα όμως που τα έδρανα είναι άδεια και οι ταξιθέτριες έχουν σχολάσει, εσείς ακόμα παίζεται το ίδιο έργο.                                                    Ξυπνήστε.
Η Ελλάδα μοιάζει με ένα καράβι την ώρα της θαλασσοταραχής όλοι να αδρανούν και να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φταίει ή ποιος θα πάρει το τιμόνι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας πάρει όλους ο διάολος.
Εκτός από την σύγκρουση υπάρχει και η συνεργασία, κύριοι της εξουσίας. Γνωρίζω ότι είστε μέτριοι, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρία.
Συνεννοηθείτε και ας μην συμφωνείτε.                                                         Πνιγόμαστε.!!!

Κρούστης Αντώνης
Fileleftheros1966.blogspot.com

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση