Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011
ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ


Η χήρα του Κ.Καραγιωργη ,93χρονων σήμερα, εκδίδει βιβλίο για τον θάνατο του συζύγου της. Ο Κ.Καραγιωργης ήταν δ/θ του Ριζοσπάστη , μέλος της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε.,και υπουργός Πολεμικού
Εφοδιασμού της «κυβέρνησης του βουνού»

To 1947 φεύγει από την Αθήνα και εντάσσεται στον ΔΣΕ. Ο εμφύλιος τελειώνει και ο Καραγιωργης μαζί με όλη την τότε ηγεσία του κόμματος βρίσκεται στο Βουκουρέστι.
Άσκησε σκληρή κριτική εναντίον του Ζαχαριάδη για την ήττα που υπέστησαν στον εμφύλιο. Μεταξύ άλλων διαφώνησε ανοιχτά με την απόφαση του κόμματος να μην συμμετέχουν στις εκλογές το 1946.

Το 1950 διεγράφη από το κόμμα και τιμωρήθηκε με κατ’οικον περιορισμό στο Βουκουρέστι. Αποδρα και συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι είναι έτοιμος «να περάσει στον ταξικό εχθρό» .

Από κει οδηγείτε στις Ρουμανικές φυλακές «πολιτικής επανόρθωσης»( Μαρ Τζινενι) στην πόλη Πιτετσι. Ο συγκρατούμενος του ήταν μυστικός πράκτορας. Έτσι έγινε η συλλογή στοιχείων για την καταδίκη του. Ανακρίνεται από στελέχη του ΚΚΕ, βασανιστήρια ,εξευτελισμοί, χωρίς δική, καταδικάζεται σαν «εχθρός του λαού» και βγαίνει η απόφαση , θάνατος.

Τι ειπώθηκε στις ανακρίσεις, με ποιο τρόπο πέθανε και που ετάφη, αν ετάφη, κανείς δεν γνωρίζει. Μόνο στα άδυτα κλειδαμπαρωμένα υπόγεια του Περισσού βρίσκονται τα μυστικά αρχεία της υπόθεσης Καραγιωργη (Κ. Γυφτοδημος)

Ο λόγος της καταδίκης του ,αναφέρει η Μαρία Καραγιωργη, λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα, πρώτον, δε μπορούσε να σιωπά στις εσωκομματικές συνθήκες  που βίωνε και δεύτερον για την ανοικτή διαφωνία του με την ηγεσία του κόμματος τον Ν. Ζαχαριάδη.

Υ.Γ. Το 1958 το κομμα αποκατεστησε τον Κ.Καραγιωργη ,αφου πρωτα ειχε ξεμπερδεψει με τον Ζαχαριαδη και χωρις να καταδικασει τους υπαιτιους της καταδικης του και των βασανιστηριων που υπεστη. Φαντασθειτε οτι  αυτοι ειναι που διακυρρησουν την συμφιλιωση και αλληλεγγυη των λαων.
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΑΘΗΤΟΥ.

                                                                                     Κρουστης Aντωνης
                                                                                 Fileleftheros1966.blogspot.com

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση