Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012
ΤΑ 20 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΨΕΜΑ 1.
Όπου έχει αναλάβει το ΔΝΤ βύθισε την οικονομία στην ύφεση.
Το ΔΝΤ από τις 20 χώρες που έχει χρηματοδοτήσει οι 13 αναπτύχτηκαν και οι 2 τώρα βρίσκονται στους G20.(Τουρκία, Βραζιλία) Ο άλλες 7 απλά δεν εφάρμοσαν το σταθεροποιητικό πρόγραμμα (βλέπε Ελλάδα). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της Αγγλίας το 1979 που μπήκε στο ΔΝΤ και εφαρμόζοντας πολιτικές απελευθέρωσης της αγοράς , γνώρισε την μεγαλύτερη ανάπτυξη της ιστορίας της.
ΨΕΜΑ 2
Θα μπορούσαμε να χρηματοδοτηθούμε από την Ρωσία.
Όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αυτό ,αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Ρωσία είναι από τα μέλη του ΔΝΤ που έφερε αντίρρηση για το ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα σαν μη συμφέρουσα επένδυση.
Η περίπτωση της Λευκορωσίας είναι χαρακτηριστική, ενώ βγήκε από τις αγκάλες του ΔΝΤ, στράφηκε σε δανεισμό στη Ρωσία , η οποία της δάνεισε λιγότερα με μεγαλύτερο επιτόκιο και με επαχθέστερους όρους όπως το ξεπούλημα όλων των υποδομών  τους σ’ αυτήν.
Δείγμα των προθέσεων της είναι ότι αρνείται να πουλήσει πετρέλαιο επί πιστώσει στα ελληνικά Διυλιστήρια, δηλ. σε κερδοφόρες και φερέγγυες επιχειρήσεις.
Και για να δείξουμε το ανεδαφικό του παραπάνω ισχυρισμού, η Ρωσία θα μπορούσε να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από την ελεύθερη αγορά, απλά δεν το ‘κανε.
ΨΕΜΑ 3.
Θα μπορούσαμε να χρηματοδοτηθούμε από την Κίνα.
Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της πλάνης ότι αρνηθήκαμε να αναλάβει το χρέος μας η Κίνα και οι προδότες πολιτικοί μας μας έριξαν στην μέγγενη του ΔΝΤ.
Η Κίνα όπως και η Ρωσία ,όπως είπαμε θα μπορούσαν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα από την ελεύθερη αγορά ,χωρίς να υπάρχει διακρατική συμφωνία. Δεν το έκαναν γιατί απλά δεν ρισκάρουν τα λεφτά τους σε μια αναξιόπιστη οικονομία.
Πρέπει να γνωρίζουν οι μυθοπλάστες της ελληνικής πραγματικότητας ότι η Κίνα έχει δικό της οίκο αξιολόγησης ,ο οποίος υποβαθμίζει συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος. Με λίγα λόγια, όχι δεν θέλει να μας δανείσει, αλλά συμβουλεύει και τους άλλους να μην το κάνουν.
Είναι πράγματι αφελείς αυτοί που πιστεύουν, πως η Κίνα θα αναλάμβανε το χρέος μας για να περνούν οι έλληνες καλά, όταν από τα αποθεματικά της δεν τροφοδοτεί ανάγκες του δικού της λαού;
ΨΕΜΑ 4.
Οι δανειστές μας είναι στυγνοί τοκογλύφοι.
Αυτοί που δανείζουν δανείζουν για να κερδίσουν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ύψος του επιτοκίου είναι ανάλογο του ρίσκου που παίρνουν. Ας δούμε λοιπόν τι αναλογία επιτοκίου –ρίσκου υπάρχει.
Το επιτόκιο –ρίσκο που θα έβαζαν οι αγορές για να δανείσουν τη χώρα μας (spreads) κυμαίνονταν πάνω από 20%. Δηλ. απαγορευτικό. Το επιτόκιο δανεισμού που έλαβε η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης για το πρώτο μνημόνιο ήταν 4-5% και για το δεύτερο μνημόνιο 3,6%, όταν τα επιτόκια στην ελεύθερη αγορά έφταναν το 30%. Ποιος λοιπόν είναι ο στυγνός τοκογλύφος, όταν τα επιτόκια της Ιταλίας και της Ισπανίας κυμαίνονται στο 6-7%;
ΨΕΜΑ 5.
Η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα με σκοπό να ελέγξει την οικονομία της και να αγοράσει τα πάντα έναντι πινακίου φακής.
Στον ισχυρισμό αυτόν θα αντιτάξω το ερώτημα , γιατί η Γερμανία δεν άφησε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να αγοράσει τα πάντα φτηνότερα και χωρίς ρίσκο;
Γιατί τα δεκάδες δις που εκταμιεύονται από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των εταίρων μας και δη της Γερμανίας δεν επενδύονται σε ασφαλέστερα σημεία του πλανήτη(Βαλκάνια, Μεσόγειο) και επενδύονται στην Ελλάδα;
Στον μηχανισμό στήριξης συμμετέχουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης. Γιατί αυτή η πολεμική μόνο για τους Γερμανούς και όχι για τους Ολλανδούς, Νορβηγούς, Φιλανδούς, Κύπριους κλπ;
Προφανώς όλα εντάσσονται στα συμφέροντα κάθε χώρας και της ευρωζώνης γενικότερα. Κανένας δεν χαρίζει και κανένας δεν θέλει να χάσει. Αλλά η προσπάθεια διάσωσης της χώρας μας ευνοεί πρωτίστως εμάς και κατ’επεκτασιν τους εταίρους μας.
ΨΕΜΑ 6.
Η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα για να στηρίξει τις εξαγωγές της.
Είναι τουλάχιστον αστείο να πιστεύει κάποιος ότι μια αγορά 10εκ κατοίκων μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη μιας χώρας 80εκ.
Στο γενικό σύνολο των εξαγωγών της Γερμανίας, η Ελλάδα κατέχει το 0,7%. Δηλ περίπου 6δις το χρόνο όταν το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών είναι 34 δις. Αντίστοιχα η Πορτογαλία εισάγει περίπου 8δις από την Γερμανία και δεν αναλώνεται σε τέτοιες ανόητες κατηγορίες, όπως και η Ιρλανδία που εξάγει, αντί να εισάγει, στη Γερμανία 11δις το χρόνο δεν σκέφτηκε κανείς να πει ότι η Γερμανία δεν πρέπει να δανείσει την Ιρλανδία;
Άρα τα προβλήματα κάθε χώρας δεν έχουν να κάνουν με τις εξαγωγές της Γερμανίας στις χώρες αυτές, αλλού είναι τα προβλήματα.
ΨΕΜΑ 7.
Η Γερμανία μας δανείζει για να αγοράζουμε εξοπλιστικά προγράμματα από αυτήν.
Μετέωρος ο ισχυρισμός και ανατρέψιμος μέσω των αριθμών. Η Ελλάδα δαπανά κάθε χρόνο περίπου 2δις ευρώ για εξοπλισμούς από τους οποίους μόνο το 20% αφορά την Γερμανία δηλ. 400εκ ευρώ το χρόνο. Το ερώτημα είναι, ασχέτως αν  χρειάζονται η όχι, ότι δημιουργούνται φαντάσματα και πλασματικοί εχθροί όταν οι εκροές χρημάτων από την Γερμανία στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσια των εκροών.
Θα καταγράψω ένα νούμερο από μελέτη της EUROBANK ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα μόνο μέσω επιδοτήσεων τα τελευταία 30 χρόνια είναι 203 δις, τα περισσότερα από τα οποία είναι από τις καταβολές των φορολογούμενων γερμανών πολιτών.
Οι επιδοτήσεις δεν δόθηκαν στην Ελλάδα από συμπάθεια αλλά από μια διευρυμένη αντίληψη του συμφέροντος των χωρών αυτών στο πλαίσιο της ΕΕ. Το πώς αξιοποιήθηκαν οι πόροι αυτοί από την Ελλάδα είναι ζήτημα μιας άλλης συζήτησης.
ΨΕΜΑ 8.
Το μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα.
Η χώρα ήταν κατεστραμμένη πριν το μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν μια διακρατική συμφωνία με όρους δανεισμού. Σε γενικές γραμμές προσανατολιζόταν στη μείωση των δημοσίων δαπανών, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην επιτάχυνση διαρθρωτικών αλλαγών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. (μείωση δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κλπ)
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που διαχειρίσθηκε το μνημόνιο δεν μείωσε δραστικά τις δημόσιες δαπάνες και τις σπατάλες του κράτους, δεν έκανε ούτε μια ιδιωτικοποίηση, δεν κατάφερε να πατάξει την φοροδιαφυγή, δεν μείωσε τους δημοσίους υπαλλήλους , δεν έκλεισε άχρηστους δημόσιους οργανισμούς , δεν άνοιξε τα κλειστά επαγγέλματα, και αντ αυτού μείωσε μισθούς και συντάξεις οριζόντια και έβαλε φόρους σε ότι κινείται ή δεν κινείται. Αποτέλεσμα αυτού η ύφεση να παγιωθεί και να χρειαστεί δεύτερο μνημόνιο πιο σκληρό. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι επί δυο χρόνια αυτοί που διαμαρτύρονταν να μην εφαρμοστεί το μνημόνιο το κατάφεραν στο ακέραιο. Τώρα διαδηλώνουν ότι η εφαρμογή του έφταιγε που καταρρέει η χώρα. Είναι σε σύγχυση ή την επιδίωκαν;
ΨΕΜΑ 9.
Τα λεφτά τα έφαγαν οι πολιτικοί μαζί με τα κρατικοδίαιτα λαμογια.
Σωστό! Αλλά.
Από τα 100 ευρω που δαπανά το ελληνικό κράτος το 70% πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις, το 20% σε τοκοχρεολύσια και ένα 10% σε δραστηριότητες δημοσίων επενδύσεων. Σ’αυτό το 10% κρύβεται η διαπλοκή και το πάρτι με τις μίζες ημετέρων. Αν όμως το αναλύσεις λογιστικά στο σύνολο των δαπανών η διαφθορά δεν ξεπερνά το 1,5% και σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί στο δημόσιο χρέος των 360δις.
Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο ότι δαπανούσαμε κάθε χρόνο 30δις παραπάνω από αυτό που παράγαμε. Κάθε ευρώ που έμπαινε στη χώρα έβγαινε με την αγορά εισαγόμενων προϊόντων. Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος σε 10 χρόνια θα βρισκόμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
ΨΕΜΑ 10.
Χρεωκοπία  αντί  μνημόνιο 2.
 Το μνημόνιο 2 φέρνει ύφεση και εξασφαλίζει μόνο τους δανειστές μας. Ο.Κ.
Η χρεωκοπία και αυτή εξ ορισμού θα φέρει ύφεση. Άρα τι διαλέγουμε;
Με το μνημόνιο 2 η χώρα μπαίνει σε μακροχρόνια ύφεση μένοντας όμως στην Ευρώπη, στο ευρώ και με πληθωρισμό 2,5%. Αν όμως χρεοκοπήσει η χώρα βγαίνει από το ευρώ χωρίς ρευστότητα, με αλλαγή νομίσματος και με πληθωρισμό άνω του 20%.
Και ρωτώ, σε ποια από τις δυο περιπτώσεις υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης;
Το να κατηγορούμε κάτι δεν σημαίνει ότι η άλλη επιλογή είναι καλύτερη.
ΨΕΜΑ 11.
Να πάμε στην δραχμή και να αναπτυχθούμε μόνοι μας
Η προοπτική της δραχμής δεν μας κάνει ανεξάρτητους από τους πιστωτές μας αλλά εξαρτημένους για πολλά χρόνια από την φτώχια. Φαντάζει εφιαλτικό οι καταθέσεις όλων μας να μετατραπούν σε δραχμές που με την ιλιγγιώδη αύξηση του πληθωρισμού θα εκμηδενισθούν, το δημόσιο χρέος θα πολλαπλασιασθεί, τα στεγαστικά δάνεια θα είναι αδύνατον να αποπληρωθούν, η ακρίβεια και η ανεργία, και οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα επιβίωσης, θα πυροδοτήσουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα( εγκληματικότητα, πορνεία, παραοικονομία κ.α)
για το λόγο αυτό η μόνη λύση είναι η ασπίδα του ευρω, να μας δώσει την δυνατότητα να έχουμε την απαιτούμενη οικονομική σύγκλιση με τις εύρωστες χώρες της ευρωζωνης
ΨΕΜΑ 12.
Το χρέος είναι απεχθές ,και να μην το πληρώσουμε.
Απεχθές λέγεται το χρέος που δημιουργείτε από απολυταρχικά καθεστώτα, όταν ο εκάστοτε δικτάτορας λαμβάνει δάνειο για δικό του πρόσοδο και δεν φθάνει ποτέ στον λαό. Στην περίπτωση μας όμως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, τα δάνεια χορηγήθηκαν για επιδοματική πολιτική, διορισμούς , συντάξεις και κατασπαταλήθηκαν σε διάφορες ορατές δαπάνες του κράτους. Άρα η άποψη του δεν πληρώνω χαρακτηρίζεται από λαϊκίστικη έως δολίως παραπληροφόρηση των πολιτών.
ΨΕΜΑ 13.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!!!

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε τη λίστα 6000 μεγάλων
επιχειρήσεων που χρωστάνε στο Δημόσιο περίπου 42δις.
Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα ονόματα των επιχειρήσεων του «Μεγάλου Κεφαλαίου» που αν τους τα πάρουμε θα σωθεί ο τόπος, παρατηρεί τις εξής τέσσερις κατηγορίες.
Στη πρώτη κατηγορία είναι ,οι επιχειρήσεις του Δημοσίου με πρωταγωνιστή τον ΟΣΕ που χρωστά 1.2δις, ακολουθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΗ, διάφοροι Κρατικοί Οργανισμοί, Δήμοι ,δημοτικές επιχειρήσεις και αγροτικοί συνεταιρισμοί.
Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκονται επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν πια, μεταξύ άλλων είναι , η Πειραϊκή Πατραϊκή, το Μινιόν, ο Κατράντζος, η Υβοννη, η Ανατολια, η Τράπεζα Κρήτης, το NEW CHANNEL, οι ασφαλιστικές Φοίνιξ , ASPIS, και εκατοντάδες άλλες.
Στη τρίτη κατηγόρια βρίσκονται εταιρείες προβληματικές που βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης ή σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης όπως το GLOU, το ARTISTI ITALIANI, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Αρης και πλήθος άλλων.
Στην τέταρτη κατηγορία βρίσκονται οι εταιρείες που χρωστάνε και αναμφισβήτητα πρέπει να πληρώσουν.
Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών υπολογίζουν ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία να καταφέρουν να μαζέψουν τα 6δις από τα 42δις.
Το αφιερώνω σε όσους διαδηλώνουν εναντίον φαντασμάτων, ψάχνοντας σε αραχνιασμένα σεντούκια και λαϊκίζοντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο.
ΨΕΜΑ 14.
Να ανατρέψουμε το σύστημα και να πάρουμε τα λεφτά από τους πλούσιους και να τα δώσουμε στο λαό
Ας παραθέσουμε μερικά στοιχεία που δείχνουν την ανατομία της λεγόμενης πλουτοκρατίας. Aπο το σύνολο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα μόνο 13% είναι αυτό που λέμε <<μεγάλο κεφάλαιο>>.
Η αποτίμηση όλων των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο δεν ξεπερνούν τα 16 δις, η οποία μειώνεται μέρα με τη μέρα.
Το ενεργητικό των τραπεζών μπορεί να είναι περίπου 600δις, όπως διακηρύσσουν διάφοροι αριστεροί πολιτικάντηδες στην τηλεόραση, το αποθεματικό τους όμως είναι πολύ πιο κάτω από τα 20δις.
Η συνολική αξία του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος αυτή τη στιγμή είναι μόλις 4δις.
ΨΕΜΑ 15.
Να φορολογηθούν οι πλούσιοι.
Από το σύνολο των φορολογουμένων, το 60% ή βρίσκεται στο αφορολόγητο ή έχει επιστροφή φόρου. Το 50% των ετήσιων εσόδων του κράτους οφείλονται σ΄αυτό που λέμε μεγάλο κεφάλαιο και από τα υψηλόμισθα στελέχη των μεγάλων εταιρειών.
Η φοροδιαφυγή γίνεται από τις πολυδιάστατες μικροεπιχειρησεις και υπηρεσίες ( βιοτεχνίες, εμπορικά μαγαζιά, αυτοαπασχολούμενοι κ.α.) σημειωτέον ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν καθόλου φόρους.
Τα τεράστια κεφάλαια που κατέχουν οι εφοπλιστές δεν είναι παραγόμενος πλούτος εντός Ελλάδος αλλά από δραστηριότητες του εξωτερικού .Άρα δε δικαιούμαστε ούτε μπορούμε να τα φορολογήσουμε παρά μόνο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες να τα επενδύσουν στην χώρα μας. Όλα τ’αλλα είναι λαϊκίστικες κορόνες, αφού και όλα τα χρήματα της πλουτοκρατίας να δεσμεύσουμε τα χρήματα που χρωστάμε είναι 350+110=460 δις. Δυστυχώς η επανάσταση ματαιώνεται.
ΨΕΜΑ 16.
Αν πατάξουμε την φοροδιαφυγή θα έχουμε δημοσιονομικό πλεόνασμα
Θεωρητικά αν όλοι οι έλληνες αύριο το πρωί πλήρωναν τους οφειλόμενους φόρους τους και βουλώναμε όλες τις τρύπες στις δημόσιες δαπάνες θα χρειαζόμασταν ακόμα δανεισμό για τις κάλυψη των κρατικών δαπανών .
Και αν ακόμη όλοι οι έλληνες, πλούσιοι και φτωχοί, βάζαμε σ’ένα τραπέζι όλα τα λεφτά μας δεν θα συγκεντρώναμε πάνω από 150δις, όταν ήδη χρωστάμε 350δις στις τράπεζες, 110δις στην Τρόικα, 200δις χρωστάνε τα ασφαλιστικά μας ταμεία και 40δις για εγγυήσεις των δανείων που πήραμε. ΣΥΝΟΛΟ σχεδόν 1 τρις ευρω.
Το πρόβλημα είναι ότι όσα λεφτά και να συγκεντρώσουμε τα ρίχνουμε σ’ένα βαρέλι δίχως πάτο. Η φοροδιαφυγή συμβαίνει όταν η φορολογια είναι υψηλη , άρα άδικη και όταν δεν είναι ανταποδοτική
ΨΕΜΑ 17.
Η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι χεωκοπια του καπιταλιστικού συστήματος.
Όταν σε μια οικονομία η  οικονομική δραστηριότητα κατά 60% ανήκει στο κράτος, όταν η γραφειοκρατία είναι μια παγιωμένη κατάσταση, όταν 300 επαγγέλματα είναι κλειστά, όταν οι μισθοί καθορίζονται από συλλογικές συμβάσεις, όταν έχουμε 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, όταν η φορολογία στις επιχειρήσεις φθάνει συνολικά το 68%, όταν ο ΦΠΑ είναι στο 23%,όταν η επιδοματική πολιτική στηρίζει τα εισοδήματα, όταν δαπανάμε περισσότερα από ότι εισπράττουμε λόγω αυξημένων αναγκών του διογκωμένου κράτους, αυτό λοιπόν μοιραία έρχεται και καταρρέει.
Δυστυχώς η αριστερά ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι η διόγκωση της κουλτούρας της διόγκωσε και το κράτος το οποίο πτώχευσε. Καιρός είναι να το καταλάβει και ο ελληνικός λαός.
ΨΕΜΑ 18.
Για την κατάσταση που έφτασε η Ελλάδα φταίνε τα δυο κόμματα εξουσίας.
Θα το έλεγα διαφορετικά, ότι για την κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα χρεώνονται τα 2 κόμματα εξουσίας. Γιατί εξουσία δεν ασκούν μόνο οι κυβερνήσεις αλλά όλοι οι θεσμοί. Αντιπολίτευση, δημοσιογράφοι, δικαιοσύνη, γραφειοκράτες , συνδικαλιστές κ.ο.κ. συνέβαλαν στη κρατικιστικη αντίληψη της οικονομίας και την μεγέθυνση του Δημοσίου. Δυστυχώς για αυτούς που υποστηρίζουν την άποψη αυτή , η ευθύνη είναι οριζόντια και η κατάρρευση συλλογική.
ΨΕΜΑ 19.
Ο λαός δεν φταίει πουθενά
Ο λαός είναι υπεύθυνος αλλά όχι κατηγορούμενος. Είναι πολύ δύσκολο να κατανείμεις κατηγορίες σε μια συλλογική αποτυχία. Η ευθύνη όταν μοιράζεται σε πολλούς απενεχοποιειται. Ο λαός με τις επιλογές του και με την ανοχή του συμμετείχε στην διόγκωση της αποτυχίας. Θα αναφέρω σαν παράδειγμα το εξής, όταν ο Αν.Πεπονης εισήγαγε το νόμο του ΑΣΕΠ, που έβαζε φρένο στο πελατειακό κράτος , στις επόμενες εκλογές οι πολίτες τον τιμώρησαν πανηγυρικά. Επίσης, όταν κατετέθη το νομοσχέδιο Γιαννιτση για το ασφαλιστικό οι «προοδευτικές» δυνάμεις το αναχαίτισαν, τώρα η συνταξιοδότηση πήγε στα 67 .Τώρα, οι ίδιες δυνάμεις και πάλι φωνάζουν. Όταν, κάθε φορά που πήγαινε να περιοριστεί το κράτος και οι δαπάνες του πάλι ο λαός έβγαινε με συνθήματα στους δρόμους και κατηγορούσε τους «άκαρδους» πολιτικούς σαν προδότες που ξεπουλάν τα πάντα, τώρα όμως ; θα πουληθούν όλα αλλά με το πλεονέκτημα στον αγοραστή και όχι στον πωλητή. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν χιλιάδες
ΨΕΜΑ 20.
Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι γιατροί ,οι δικηγόροι, δημοσιογράφοι, οι υδραυλικοί, οι ταξιτζήδες ,εφοριακοί, πολεοδόμοι, αγρότες, κ.α όλοι το ίδιο.
Όλοι δεν είναι ,αλλά δυστυχώς είναι οι περισσότεροι.

Αντώνης Kρούστης
Fileleftherosblogspot.com
.

25 σχόλια:

TNS είπε...

Φαινομενικά πειστικό αυτό το δημοσίευμα, αλλά κατά βάθος απαντά στα "ψέματα" με νέα.
Για οικονομία χρόνου, μερικά συνοπτικά ερωτήματα προς αυτή τη κατεύθυνση:
- Υπάρχει ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ στοιχείων, παλαιών και μελλοντικών?
- ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΙΚΑ λοιπόν τα κίνητρα των δανειστών?
- Διδάγματα από ΠΑΛΑΙΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ?
- Η περίπτωση της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ?
- Κάτι για φορολόγηση της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?
- Μήπως οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΣ ΑΕΠ επί ευρώ ήσαν ίσες με μέσο όρο Ευρωζώνης?
- Ομοίως μήπως τα ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΠΡΟΣ ΑΕΠ ήσαν 10% ΛΙΓΟΤΕΡΑ από μ.ο. Ευρωζώνης?
- "ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ" είναι μόνο οι επιχειρήσεις?
- Τι ποσοστό του χρέους έχει πάει σε ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ?
- Μισθοί & συντάξεις είναι "70%" των δαπανών, ή 45%?
- ΑΝΕΡΓΟΙ & ΑΣΤΕΓΟΙ είναι 'παράπλευρες απώλειες' του αυτοσκοπού της ανάπτυξης?

Σταματώ εδώ γιατί είναι χάσιμο χρόνου η συνέχεια. Όπως οι Ταλιμπάν πιστεύουν ακράδαντα στον Αλλάχ, έτσι και οι (οικονομικοί) φιλελεύθεροι πιστεύουν ακράδαντα στον νόμο της ζούγκλας -τον οποίο ενίοτε διακοσμούν με γλωσσικά και λογικά τεχνάσματα για να κρύψουν ότι μας οδηγεί σε παραλλαγή της φεουδαρχίας.

Αντώνης Κρούστης είπε...

ΠΟΤΕ Η ΖΟΥΓΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Σιδέρης Κωνσταντίνος είπε...

Πράγματι το δημοσίευμα περιέχει κάποιες χτυπητές ανακρίβειες και μισές αλήθειες. Αναφέρω ενδεικτικά:

1) Το ΔΝΤ όντως μιλά για πολλές επιτυχίες του, οι οποίες όμως συνέβησαν αφότου οι χώρες που το κάλεσαν, απαλλάχθηκαν από τις συνταγές του. Επίσης όσον αφορά την ανάπτυξη που ακολούθησε, το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για την μεταπολεμική Ελλάδα. Κανείς ελπίζω δεν θεωρεί ότι ο πόλεμος και οι καταστροφή της Κατοχής έκανε καλό στην Χώρα.

2) Για την άρνηση της Ρωσίας σχετικά με την πώληση πετρελαίου επί πίστωση, είναι αλήθεια ότι σταμάτησε να μας πουλά με πίστωση όταν φτάσαμε να χρωστάμε 1 δις πετρέλαιο και η Κυβέρνηση διέκοψε τις πληρωμές. Πως όμως φτάσαμε να χρωστάμε 1 δις στην Ρωσία αφού δεν μας πουλάγαν επί πίστωση;
(http://www.prionokordela.gr/diethnh/sok-mas-kovei-tin-pistosi-sto-petrelaio-i-rosia-meta-to-fesi-poy-tis-riksame/)


3) Η Ιταλία δανείζεται με μεγάλο επιτόκιο είναι η αλήθεια. Η Γερμανία όμως δανείζεται με μηδενικό και μιλάμε για τον μεγαλύτερο δανειστή μας (22.3 δις από την πρώτη δανειακή) όπως και η Γαλλία (16.73 δις). Η Ολλανδία επίσης όπως και η Αυστρία και η Φινλανδία.

4)Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 20 δις. Οι δαπάνες του κράτους είναι 105 δις ετησίως. Το ποσοστό είναι 20% και όχι 70%.
(Πίνακας 3.9 σελ 57
http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/8f/5d/3a/8f5d3af1f8ffc50054ee7a178c5cf8ebdee6f6e9/application/pdf/EISHGHTIKH+2012.pdf)

4) Οι καταθέσεις στις τράπεζες εντός Ελλάδος είναι 160 δις. Στο εξωτερικό το Spiegel ανέφερε για περίπου 600 δις, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ κατέβασε το νούμερο γύρω στα 140-160 δις. Και αυτά είναι τα μετρητά. Δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα σε χρηματοοικονομικά προϊόντα μετοχές, χρυσό και συνάλλαγμα; Άρα τα χρήματα των Ελλήνων είναι μόνο 150 δις;

Αντώνης Κρούστης είπε...

Κυριε Σιδερη, αυτο που αναπτυσει τις χωρες ειναι η απελευθερωση της αγορας. Οι συνταγες του ΔΝΤ συνοδευονται συνηθως και με λεφτα. Η Ισλανδια εκανε σταση πληρωμων αλλα μετα προσεφυγε στο ΔΝΤ για χρηματικη ενισχυση. Τα προγραμματα σταθεροποιησης καταρτιζονται σε συμφωνια των δυο μερων. Οπου απετυχαν οι χωρες να αξιοποιησουν την χρηματοδοτηση του ΔΝΤ ειναι εκει που αυτες δεν εφαρμοσαν τις συμφωνιες και δεν απελευθερωσαν την αγορα.(βλεπε Ελλαδα.)

Αντώνης Κρούστης είπε...

η διακοπη της πιστωσης που μας κανει η Ρωσια για το πετρελαιο, ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα οτι σε περιπτωση χρεοκοπιας δεν θα μας πιστωνει κανενας. Κανεις δε χαριζει ουτε η Ρωσια ουτε κανενας αλλος, ολοι θα ζητησουν ανταλλαγματα. Αυτο το λεω σ΄'αυτους που νομιζουν οτι θα ρθει η Ρωσια και θα μας σωσει. Η Ρωσια εχει σωσει ποτε κανεναν ; ετσι για να εχουμε μετρο συγκρισης.

Αντώνης Κρούστης είπε...

Κυριε Σιδερη, εδω κανεις ενα μεγαλο λαθος. Η Ελλαδα δεν μπορει να δανεισθει κατω απο 20%. Η Γερμανια δανειζεται απο τις αγορες με μηδενικο επιτοκιο. Δεν καταλαβα γιατι πρεπει να απολογειται η Γερμανια που εφτιαξε ισχυρη οικονομια και δανειζεται φθηνα; και επισης ,εφοσον οι αγορες δεν ρισκαρουν να μας δανεισουν γιατι πρεπει να κατηγορουμε την Γερμανια που ρισκαρει να μας δανεισει με επιτοκιο επικερδες γιαυτην 3,5%;
απλα οι λυσεις που προσπαθουν να δωθουν ειναι λυσεις που εξυπηρετουν το συνολο της ευρωζωνης και μας ιδιαιτερα. Χωρις την ΕΕ ποιος θα μπορουσε με ακριβεια να μας πει τι θα γινονταν αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα;

Αντώνης Κρούστης είπε...

η ετησια εκθεση του ΔΝΤ για την Ελλαδα το ετος 2009, προ μνημονιου, ηταν 70% οι δαπανες για μισθους και συνταξεις. Ο προυπολογισμος του 2012 εχει σαν στοχο το 20%. Αυτο για να καταλαβουμε ολοι τι μας περιμενει.
οσο για τις καταθεσεις στις ελβετικες τραπεζες, δεν μπρω να στηριζομαι σε δημοσιευματα, ουτε σε φημες. Στοιχεια επισημα δεν υπαρχουν. Αν υπαρξουν τοτε να τα σχολιασω ευχαριστως. Σ'αυτο που ειμαι καθετος ειναι αυτο που ελεγε η ΑΥΝ ΡΑΝΤ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
Να ελεχθουν τα παντα και ολοι.

Αντώνης Κρούστης είπε...

ΦΙΛΕ GRECO, στο ΔΝΤ ανηκουν 180 χωρες που εχουν μερικες υποχρεωσεις,μια εκ των οποιων ειναι καθε μελος να χρηματοδοτει ετησιως το ταμειο και αυτο να χρηματοδοτει αλλες χωρες . Το ΔΝΤ στο οποιο ειμαστε μελη μοιραζει μερισματα στις χωρες μελη και καθε χρονο εκδιδει εκθεσεις επιστημονοτεχνικες για την πορεια καθε χωρας. Δυστυχως για μας οι εκθεσεις των τελευταιων 16 ετων ηταν αρνητικες. Ενω το ΔΝΤ προειδοποιουσε για την επερχομενη καταστροφη , εμεις σφυριζαμε αδιαφορα.
φιλε μη τη ψαχνεις, για ολα φταιει το ξερο μας το κεφαλι, ναι απο αυτο που βρομαει το ψαρι. Κανεις δε μας φταιει για οτι παθαμε, η ευθυνη βρισκεται σε μας και πουθενα αλλου. Καιρος να αλλαξουμε λοιπον.

DIMILAIN είπε...

ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΎ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΚΑΡΕΙ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ UPDATE,ΜΟΝΟ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ HARDWARE.ΕΝΝΟΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΠΩΣ:ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΣΕΒΑΣΜΟΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ APPLE ΚΑΙ GOOGLE ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ Η ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΕΝΩ Η APPLE ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓHΣΕΙ ΕΝΑ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΟΥΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΩΣ 1 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΜΕΡΑ)ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η GOOGLE Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΟΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ(BEST VALUE FOR YOUR MONEY).ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ APPLE 'H ME THN GOOGLE(ΔΛΔ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΟΥΣ Ή ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΟΧΗ?)

Ein Steppenwolf είπε...

Εξαιρετική ανάλυση!

greekfrixos είπε...

Δεν μπορώ να σου δώσω συγχαρητήρια. Δε θεωρώ κατόρθωμα να περιγράφεις την πραγματικότητα που βλέπουμε γύρω μας όσοι δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά ψυχικά νοσήματα ή έχουμε ένα τυπικό IQ.
Θα σου δώσω όμως συγχαρητήρια αν τα γραφόμενά σου αποσυνδέσουν έστω κι ένα άτομο από το Matrix του συλλογικού λειτουργικού αναλφαβητισμού.
Αν σε χαρακτήριζα παπαγαλάκι, τότε θα ήσουν παπαγαλάκι της κοινής λογικής. Κι έχει ανάγκη να ακουστεί η κακομοίρα...

nassos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nassos είπε...

Μιας και διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας κατα εργαζομένων και αριστεράς σε αντιπαράθεση με το νόμο της ζούγκλας, την ελεύθερη αγορά και το ΔΝΤ που με τόσο πάθος υπερασπίζεστε... http://www.youtube.com/watch?v=_GKebTUacO4&feature=relmfu
Έχετε δίκιο. Μόνο με παρέμβάσεις των ΑΝΘΡΩΠΩΝ μπορεί να καταστραφεί η ζούγκλα του φιλελευθερισμού και της "ανάπτυξης" επι πτωμάτων που ευαγγελίζεστε.

χρηστος είπε...

φιλε αντωνη δηλαδη υπαρχει και μια περιπτωση να πιστευεις οτι η κριση ειναι ελληνικη και οχι ενα παγκοσμιο κραχ του 2008 το οποιο προκαλεσε την κριση που βιωνουμε και ακομα μεταβαλλεται;δηλαπη και οι ιταλοι ισπανοι πορτογαλοι και τωρα πια και ολλανδοι που πρεπει να περιορισουν τα ελλειματα τους και επεσε οι κυβερνηση.η γαλλια απειλειται και αυτη με υποβαθμισεις και εχουν δεχτει και καποιες.ξεχασα να αναφερω την πλεον ελλειματικη...ηπα.απο τη στιγμη που που εισαι υπερμαχος της ελευθερης αγορας,για ποια ελευθερη αγορα μιλαμε οταν το κρατος πρεπει με δημοσιο χρημα και καθε κρατος και οι φορολογουμενοι του θα πρεπει διασωσουν ιδιωτικα πιστωτικα ιδρυματα;απορριπτοντας την βασικη αρχη της ελευθερης αγορας.

syllas είπε...

κάντε μας μια χάρη, παραθέστε τις πηγές σας. δώστε link. στο ίντερνετ γράφετε.

Αντώνης Κρούστης είπε...

Αγαπητοι φιλοι μπορειτε να διαβασετε το αρθρο μου "τι σχεση εχει ο φιλελευθερισμος με την χρηματοπιστοτικη κριση" και θα εχετε τις απαντησεις που θελετε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Α.Κ.

Ανάξαρχος Ευδαιμονικός είπε...

Με υπογραφή ''Λεωνίδας Πολεμαχάκης Πολιτικός Επιστήμονας'' ( άτομο ανύπαρκτο στην αναζήτηση μέσω google ) , από το μεσημέρι σήμερα 6/5 και μετά μπούκωσε το διαδίκτυο με έκπτωση της παραπάνω ανάρτησής σας ( κατέβασε σε 12 από 20 μεγαλύτερα ψέμματα ΄΄Δώδεκα ψέμματα που αρέσουν και δώδεκα αλήθειες που κανείς δεν θέλει να διαβάσει΄΄ ο αναγραφόμενος τίτλος )

poimenasm είπε...

Manolis θα σταθώ μονο στο ψέμα .5 .αν η γερμανια άφηνε ετσι απλα να χρεωκοπησει η ελλαδα και να την αγοραση μετα θα επαιρνε πολυ μεγαλυτερο ρισκο απο οτι τωρα γιατι? πρωτον η ευρωζωνη θα ειχε οδηγηθη σε καταρευση ,το ευρω θα κατρακυλουσε προς τα κατω αλλα κυριως θα εδειχνε μια ευρωζωνη χωρις αλληλεγγύη ενoτητα και οραμα, και θα ενισχυε τις αντιευρωπαικες φωνες.ετσι με μια επιφαση δημοκρατικοτητας αλληλεγγυης και ενοτητας η ηγεμονια των γερμανων ειναι γεγονος .και η διψα για πορους οπως ειναι το πετρελαιο και η απεξαρτηση απο το ακριβο ρωσικο αεριο ειναι ενας στοχος που φανταζει εφικτος για αυτους.αν σκεφτουμε οτι φετος -2013 η γερμανια ειχε τεραστια κερδη απο τις βιομηχανικες εξαγωγες φανταστητε τη θα γινη αν το αεριο που καταναλωνει το ελεγχει η ιδια και εχει και μικροτερο κοστος .τα κερδη της θα ειναι εξωπραγματικα -στο μεταξυ οι χωρες του νοτου θα ασφυκτιουν σε ενα ακριβο νομισμα και η μιζερια θα εξαπλωνεται.λιγη ιστορικη μνημη δεν βλαπτει .το πιο συντομο ανεκδοτο ειναι η γερμανικη αλληλεγγυη και βοηθεια .παντα ηταν αρπαγες το ιδιο ειναι και τωρα-ασ αναρωτηθουμε γιατι η μεγαλη βρεταννια δεν τσιμπησε στο ευρω και στην ευρωζωνη ποτε-κατι που πια ουτε το συζητανε .αντι λοιπον να ονειρευωμαστε ξενοφερτους σωτηρες ειτε δυτικους ειτε ρωσους -ας σταθουμε οσο δυνατον περισσοτερο στα ποδια μας .μονο ετσι κατι μπορει να γινη

poimenasm είπε...

Επίσης να συμπληρώσω Κ.Κρουστη εκτος απο καποια ας πουμε ψεμματα τα οποια συμφωνω οπως π.χ ο δανεισμος απο κινα η ρωσια μια και δεν δανειστηκαμε δεν εχουμε στοιχεια πως θα ηταν οι οροι.ομως τα περισσοτερα στερουνται επιστημονικης αναλυσης και εμβαθυνσης στοιχειων κ.λ.π .-θα ελεγα οτι το αρθρο σας ειναι και επικινδυνο μιας και μεγαλωνει το αισθημα ατομικης ευθυνης που ουτως η αλλως βιωνουν αυτη την εποχη η περισσοτεροι ελληνες.αν διαβαζατε λιγο ιστορια θα μαθαινατε οτι η Γερμανια π.χ εχει διαγραψη τα χρεη της 2-3 φορες μονομερως κιολας με την ανοχη ολων των υπολοιπων κρατων-δεν κατεβαλε αποζημιωσεις με την συμφωνη γνωμη των περισσοτερων κρατων ωστε να καταφερη να σταθη στα ποδια της μετα τον πολεμο -+δανεια -κλοπη χρυσου απο ελλαδα και αλλα γνωστα λιγο πολυ.πεστε μας αυτη η πιστωση χρονου ωστε να ανακαμψη εστω λιγο η οικονομια ποτε μας δωθηκε ? το κουρεμα ολοι ξερουμε οτι κουρεψαν ελληνικα ομολογα που κατειχαν τα ασφαλιστικα ταμεια και χιλιαδες πολιτες -σιγουρα και ελαχιστοι ευρωπαιοι πολιτες-ποτε αλλοτε για την υποτιθεμενη σωτηρια των τραπεζων κουρεψαν το ιεροτερο πραγμα στον δυτικο καπιταλισμο την ατομικη ιδιοκτησια οπως οι καταθεσεις π.χ στην Κυπρο,δημιουργωντας ενα προηγουμενο και για αλλους βλεπε Ελλαδα. Αν δεν δουμε γρηγορα οτι αυτη η Ευρωπαικη ενωση εχει ξεφυγει απο τις ιδεες των ιδρυτων και εμπνευστων της και μετατρεπεται σε ενα ολοκληρωτικο καθεστως με σταλινικες πρακτικες τοτε τα πραγματα μαλλον θα γινουν πολλη δυσκολα για μας

Αντώνης Κρούστης είπε...

Για να μην γινουν λοιπον τα πραγματα δυσκολα για μας ας εφαρμοσουμε λοιπον πολιτικες απελευθερωσης της αγορας , να μικρυνουμε το κρατος-Λεβιαθαν, να μειωσουμε την φορολογια, να παταξουμε την γραφειοκρατια και την φοροδιαφυγη και τοτε αγαπητε poimenasm θα δειτε πως θα απογειθει η οικονομια μας. Αλλα αυτο προυποθετει και ατομικη ευθυνη που δυστυχως δεν εχουμε. Για το λογο αυτο παντα θα μας φταινε οι Γερμανοι, παλιοτερα οι Αμερικανοι, αυριο δεν ξερω γω ,ισως οι Αρειανοι , παντα θα φταινε καποιοι αλλοι. Οχι εμεις φταιμε και μεις πρεπει να αλλαξουμε, κι αν δεν θελουνε να αλλαξουνε ολοι ,ας αφησουν ελευθερους αυτους που θελουν οι οποιοι και θα τραβηξουν αυτη την ανωριμη κοινωνια προς τα πανω.Επιτελους!!!

Unknown είπε...

Περισσότερα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα χρήματά σας ανάγκες, γιατί βάζετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τα όνειρά μυθικός σας. Όλοι όσοι έχουν ανάγκη από χρήματα, δίνω € 10.000 έως € 7.000.000 για όλους τους ανθρώπους σε επείγουσα ανάγκη. Εδώ είναι η επαφή μου: (valentinaregno6@gmail.com)

Unknown είπε...

Γεια σε όλους,
Είστε σε οικονομική ανάγκη για να πετύχετε τους στόχους της ζωής σας. Δεν έχουν τους πόρους για τα έργα αυτά, γι 'αυτό σας προσφέρουμε την ευκαιρία να έρθουν να δανείζει χρήματα σε αυτά τα έργα. € 10.000 έως € 7.000.000 άνθρωποι είναι σε θέση να αποπληρώσει συμπεριλαμβανομένων των πτωχεύσεων επιχειρήσεων. Εδώ είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου (valentinaregno6@gmail.com)

Unknown είπε...

χρήματα του δανείου προσφέρει καμία ασφάλεια σε όσους χρειάζονται επειγόντως. € 10.000 έως € 7.000.000 σε όποιον είναι σε θέση να εξοφλήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου (valentinaregno6@gmail.com)

Unknown είπε...

Γεια σας
Είμαι μια γυναίκα που προσφέρει δάνεια μετρητών για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και είναι σε θέση να επιστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα. € 10.000 έως € 7.000.000 για όλους τους ανθρώπους σε επείγουσα ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου (valentinaregno6@gmail.com)

Christopher Nissan είπε...

Πώς θα μπορούσα να αγοράσω το δικό μου σπίτι. Ονομάζομαι Christopher Nissan, από τη Δανία, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα που με βοήθησαν με ένα δάνειο 100.000,00 $ να αγοράσω ένα δικό μου σπίτι με χαμηλό επιτόκιο 2%, μετά την απόρριψή μου τράπεζα και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς που επισκέφτηκα. Θέλω επίσης να απευθυνθώ στο ευρύ κοινό, καθώς συνιστώ σε όποιον χρειάζεται οικονομική βοήθεια να επικοινωνήσει με αυτήν την εταιρεία για να μην πέσουν σε λάθος χέρια αναζητώντας υπεύθυνο δάνειο μέσω της διεύθυνσης email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή Whatsapp : +393509811524

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση