Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Για τριάντα χρόνια της χορηγήθηκαν κοινοτικά κονδύλια κάποιων δις, μεσογειακά προγράμματα, προγράμματα ΕΣΠΑ, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις , συμμετοχές σε αναπτυξιακά έργα, δυο  πακέτα Ντελόρ, και μείς το χρέος μας το φτάσαμε στα 360 δις.
Αντ αυτού μας  χαρίζουν 110δις (PSI) το μεγαλύτερο κούρεμα στην ιστορία των κρατών, επιμηκύνουν την αποπληρωμή των χρεών από 11χρονια σε 30 και 10ετη περίοδο χάριτος αποπληρωμής των χρεολυσίων.
Μας δανείζουν 110δις με επιτόκιο 4,8%(Α μνημόνιο) και άλλα 130δις(Β μνημόνιο) με επιτόκιο 3,6% όταν οι ίδιοι δανείζουν την Ιταλία και την Ισπανία με 6%.
Στην ουσία μας λένε ότι «εμείς αναλαμβάνουμε τα δημόσια χρέη σας και σεις αναλαμβάνεται να δημιουργείσετε δημοσιονομικό πλεόνασμα»
Για να το πετυχετε αυτό μας διαμηνύουν ότι πρέπει να καταπολεμήσετε τις σπατάλες, την διαφθορά, την φοροδιαφυγή και να μεταρρυθμίσετε την οικονομία σας (αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, κλειστά επαγγέλματα, ιδιωτικοποιήσεις, ανταγωνιστικότητα , μείωση του κράτους, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας  και πολλά άλλα). Αλλιώς η συμφωνία με το πακέτο διάσωσης θα παραμείνει ανενεργή.
Και εδώ η ματαιοπονούσα «προοδευτική»πτέρυγα του τόπου διαδηλώνει κατά της συμφωνίας διάσωσης, αρνούμενοι να δεχτεί και τα νέα δάνεια αλλά και την πραγματικότητα που λέει ότι , ο τρύπιος κουμπαράς του κρατισμού έφερε την χώρα να ζητιανεύει ελπίδα δεξιά και αριστερά.
Και τώρα δουλειά μη χαθεί η ευκαιρία και μείς μαζί.

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση