Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012
Οι αρχές στη Βόρεια Κορέα, θα τιμωρήσουν όσους δεν θρήνησαν αρκετά τον «αιώνιο ηγέτη» Κιμ  Γιονγκ Ιλ, με έξι μήνες σκληρής εργασίας ή με εξορία σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.
Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη διαδικτυακή πύλη Daily NK, όποιος δεν παρέστη στις μαζικές συγκεντρώσεις προς τιμήν του Κιμ, ή που έλαβε μέρος, αλλά δεν φώναζε και «δεν ήταν αληθινός», θα  υποβληθεί σε έξι μήνες εργασίας σε στρατόπεδο.

Το καθεστώς σχεδιάζει να τιμωρήσει ακόμη και όσους επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης περιόδου πένθους του  Κιμ Γιονγκ Ιλ ή χρησιμοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά του για κλήσεις εκτός χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, πόσοι άνθρωποι δεν…έκλαψαν πολύ για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, εκτιμάται όμως ότι είναι χιλιάδες.
Εκτός των άλλων διεκήρυξαν ότι είναι «αθάνατος» και αποφάσισαν να τον ταριχεύσουν, κάτι σαν τους Φαραώ. Το πνεύμα όμως είναι αθάνατο και μετεμψυχώνεται. Έτσι η ψυχή του μεγάλου ηγέτη μετεμψυχώθηκε(εν ζωη;) στο γιο του και νέο ηγέτη της Β.Κορεας, όπως διεκήρυξαν οι αρχές.
Παλιότερα σε μια προσπάθεια να κόψει το κάπνισμα , απαγόρευσε το το κάπνισμα σε όλη τη χώρα με επιχείρημα ότι παρασυρόταν από την θέα των καπνιζόντων.
Φαντάζεστε μια μέρα να έβγαινε στην τηλεόραση η Έλλη Σταη και να έλεγε ,ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε και αποφάσισε ότι σήμερα θα φάτε φρέσκα ψάρια; Το ακούσαμε κι αυτό, από το καθεστώς που αποφασίζει για τις γαστρονομικές επιθυμίες των πολιτών.
Στο Μουντιάλ στη Νότια Αφρική η ποδοσφαιρική ομάδα της Β.Κορεας ηττήθηκε και στους τρεις αγώνες(δε θυμάμαι τα σκορ αλλά μέσο-ορο ήταν γύρω στα 3-4 γκολ ανά αγώνα), όταν ,γύρισαν στην πατρίδα πλήρωσαν πρόστιμο, αντικαταστάθηκαν, εσταλθησαν σε καταναγκαστική εργασία και δεν ξανάπαιξαν μπάλα ποτέ. Ο προπονητής ξηλώθηκε από την θέση του και έγινε εργάτης, γιατί αυτός και οι ποδοσφαιριστές του πρόδωσαν την χώρα τους.
Τελικά στο παραπάνω ερώτημα η απάντηση είναι αμφίδρομη , με μια διαφορά ότι ανάμεσα τους χωραει και η ανικανότητα
Κρούστης Αντώνης
Fileleftheros1966.blogspot.com.


0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση