Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011
Οι πολίτες αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από την προοπτική της χώρας, απεγλωβισθηκαν από τις κομματικές καθοδηγήσεις και
διαμαρτύρονται είτε εκφωνώ είτε σιωπώντας. Το δεύτερο δε, μάλλον κάνει περισσότερο θόρυβο από το πρώτο. Το πρώτο κομμάτι της κοινωνίας και το μικρότερο ,φωνασκεί , κατ’εμενα ,ανεύθυνα, να φύγει το μνημόνιο , το δεύτερο όμως με την σιωπή του εκπέμπει ένα μήνυμα αγωνίας, βρείτε τα και σώστε μας.

Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κλείσει τα αυτιά της σ’αυτή την εκκωφαντική σιωπή, συνυπολογίζοντας και τις αιτιάσεις της Ε.Ε. για εθνική συνεννόηση, έβαλε στο τραπέζι από μόνη της την πρόταση συγκυβέρνησης με την αντιπολίτευση χωρίς όμως να αλλάξει την  πολιτική της. Το εγχείρημα έπρεπε να πετύχει , αλλιώς η απειλή της χρεοκοπίας ήταν στο χαλάκι της πόρτας μας και χτυπούσε προειδοποιητικά.
Πρόσωπα κοινής αποδοχής με καθαρό πολιτικό παρελθόν, πρόσωπα πετυχημένα στο τομέα τους, καθηγητές, τεχνοκράτες, και γω δε ξέρω τι άλλο, θα σχημάτιζαν μια κυβέρνηση σωτηρίας με ηγέτη αποδεκτό που θα μπορούσε να συντονίσει την κυβέρνηση και να ενώσει τον ελληνικό λαό στην κοινή προσπάθεια.
Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συμμετάσχει, χωρίς χάραξη κοινής πολιτικής, στη νέα κυβέρνηση. Το εγχείρημα απέτυχε , ο πρωθυπουργός αυτοπαραιτειται και βάζει τη βουλή στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης που θα όριζε ο ίδιος χωρίς τον ίδιο.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξεγείρεται, κάποιοι παραιτούνται, κάποιοι απαξιώνουν με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια τον πρωθυπουργό, άλλοι απειλούν, άλλοι κρίνουν και αυτοκρινονται, και γενικά δημιουργούν ένα σκηνικό ανατροπής της κυβέρνησης , εκστομίζοντας τα στερεότυπα «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» «τη λύση να δώσει ο λαός» και άλλα τέτοια.
Εισέρχονται στη βουλή και έκπληκτοι βλέπουμε ένα πρωθυπουργό να μην παραιτείται , να βγάζει λόγους συσπείρωσης και τα «πολιτικά πρόβατα» να χειροκροτούν σε κάθε τζούφια ατάκα του πρωθυπουργού.
Τελικά ανακοινώθηκε η ανακύκλωση των προσώπων στη νέα κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα εκταμιεύσουν τη 5η δόση, σφίγγουν οι ζέστες ,οι πλατείες αδειάζουν , γεμίζουν οι θάλασσες και η χρεοκοπία αναβάλλεται για τον Σεμπτεβριο.

Καλό καλοκαίρι!!!

Κρούστης Αντώνης
Fileleftheros19966.blogspot.com

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση