Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010
Σχεδόν κάθε μέρα το κέντρο της Αθήνας κατακλύζεται από επαναστατημένους διαδηλωτές, κατά του μνημονίου και των οικονομικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση, νιώθοντας δικαιωμένοι ότι ο καπιταλισμός καταρρέει , καλούν τον λαό στους δρόμους να ανατρέψει την πολιτική της άρχουσας τάξης και του διεθνές κεφαλαίου κλπ, κλπ,κλπ.
Η συσπείρωση μεγάλη, το πάθος σε έξαψη, η συχνότητα των κινητοποιήσεων πετυχημένη, η αφύπνιση του επαναστατικού πνεύματος σε εγρήγορση. Οι προτάσεις θολές, γκρίζες, άκριτες και λαϊκίστικες ,θυμίζουν αρχές της δεκαετίας του ’70, οι οποίες αυτοεξουδετερωνονται από την εποχή της γνώσης και της καινοτομίας. Προτάσεις σύγχρονες και ωφέλιμες ,πνίγονται μέσα στα μεγάλα ΟΧΙ του αρνητισμού τους. Το γκρίζο τοπίο που έχουν δημιουργήσει δεν αφήνει χώρο σε κανένα λουλούδι να ανθήσει και να αναπτυχθεί.

Από την άλλη η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν αντιδρά, δεν διαδηλώνει, δέχεται κριτικά τα μέτρα, περιμένει καρτερικά, ελπίζει και σιωπά.
Αλλά αυτός που σιωπά δε σημαίνει ότι δε σκέπτεται , αυτός που σιωπά απλά δεν θέλει να καθοδηγηθεί από κομματικά γραφεία, και να προσθέσει με την παρουσία του τα πολιτικά ταμεία των κομματικων μηχανισμών.
Αυτός που σιωπά δε σημαίνει ότι δεν αφυπνίζεται η λαϊκή του συνείδηση
Αυτός που σιωπά , στην ουσία γυρνάει την πλάτη στο πολιτικό σκηνικό που φεύγει μαζί με τους κάλπικους σωτήρες.
Για πρώτη φορά η σιωπή του κάνει τόσο θόρυβο που καμία διαδήλωση δεν μπορεί να υπερκαλύψει. Να είστε σίγουροι αυτή την σιωπή είναι που υπολογίζουν περισσότερο οι πολιτικοί μας και όχι τους αριστερούς ακτιβισμούς στην Ακρόπολη και στα λιμάνια, που σε ένα βαθμό τους εξυπηρετούν κιόλας πολιτικά.

Ένας ολόκληρος λαός  αναρωτιέται πλέον, γιατί δέθηκε στο άρμα των πολιτικών και τον πήγε όπου αυτό ήθελε.
Ένας  λαός που αναγνωρίζει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.
Ένας λαός που συνειδητοποίησε ότι μπορεί και χωρίς αυτούς.
Ένας λαός που είναι έτοιμος να πάρει τη τύχη στα χέρια του και να ξαναχτίσει αυτό που γκρεμίσθηκε.
Ένας λαός που αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να ενηλικιωθεί και να κάνει την επανάσταση του αυτονόητου.
 Και τι είναι η επανάσταση του αυτονόητου
Η ελευθέρια να εκφράσει τις ικανότητες του, κόντρα στην προστασία του αποτυχημένου πατερναλιστικού κράτους , της ήσσονος προσπάθειας. Κόντρα, στην ιδεολογία της ακινησίας που έγινε κεκτημένο, κόντρα ,στην άκοπη ευημερία, κόντρα στην νοοτροπία του ΘΕΛΩ αλλά του ΜΠΟΡΩ, κόντρα στην αντίληψη του ΟΧΙ , με το ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ.
Ήρθε η ώρα , ο επιχειρηματίας να καινοτομήσει,
Ήρθε η ώρα, ο καλλιτέχνης να βγάλει τη μούσα από μέσα του.
Ήρθε η ώρα, ο δάσκαλος να διδάξει τις πανάρχαιες άξιες του έθνους μας και να εμπνεύσει τις νέες γενιές.\,
Ήρθε η ώρα ,οι ιερείς αυτού του τόπου να υπερβούν τα κοσμικά και να στραφούν στα ανώτερα, δίνοντας φωτεινά παραδείγματα στο πομνοιο που έχει τόση ανάγκη,                                                                            Ήρθε η ώρα ,ο επιστήμονας να βγάλει από μέσα του την έμπνευση για το καινούριο
Ήρθε η ώρα , ο κάθε Έλληνας να πιστέψει στις δυνάμεις του και να βγάλει από μέσα του το ¨ δαιμόνιο ¨ που κρύβει ,ο καθένας στον τομέα του.
Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος ,και δεν ήρθε στη ζωή για να είναι μέτριος αλλά πρώτος.
Ήρθε η ώρα , όλοι εμείς οι επαναστάτες της σιωπής να τα ανατρέψουμε όλα, κάνοντας ¨δημιουργική καταστροφή¨ καθημερινά στη ζωή μας και στην εργασία μας. Μόνο έτσι θα ξαναφτιάξουμε αυτό που όλοι ανεχθήκαμε να καταστραφεί.
Ήρθε η ώρα που η δυναμική του αυθόρμητου θα ξεπεράσει την επαναστατική γυμναστική της αριστεράς , που λειτουργεί σαν ανάχωμα προόδου, και θα ξεχυθεί ορμητικά στους δρόμους της ανάπτυξης του νέου κόσμου της μετακαπιταλιστικης εποχής που έρχεται.
Έλληνες μη ξεχνάτε. Μπορούμε αρκεί να θέλουμε. Θέλουμε αρκεί να μας δώσουν ευκαιρίες να μπορέσουμε.
Έλληνες μη ξεχνάτε. Μια ιδέα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

                                                                Κρούστης Αντώνης

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση