Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση από την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου για την Αργεντινή που υποχρεώνει τη χώρα να πληρώσει στην επενδυτική εταιρεία NML CAPITAL LTD την εξόφληση των ομολόγων που δεν εντάχτηκαν στο κούρεμα του 2001. Η άρνηση εξόφλησης συνοδεύεται με δήμευση περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα δικά μας ομόλογα που δεν έχουν κουρευτεί , αλλά και σ’αυτά που έχουν κουρευτεί. Η αδυναμία εξόφλησης τους ισοδυναμεί με εκχώρηση περιουσιών και ελευθεριών που είναι πολλαπλασίως δυσμενέστατα από την λύση εφαρμογής των μνημονίων και  τήρηση των υποχρεώσεων μας.
Δε σας κάνει εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε την ιδέα του επαχθές χρέους. Πολύ απλά οι οικονομολόγοι του  συνεργάστηκαν στενά με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και διαπίστωσαν ότι το χρέος δεν είναι επαχθές και τα δανεικά διοχετεύτηκαν στην αγορά υπό μορφή μισθών, επιδομάτων , συντάξεων , διορισμών, χρηματοδότηση κομμάτων, εφημερίδων , καναλιών κλπ κλπ.
Δε σας κάνει εντύπωση ότι η μονομερής διαγραφή του χρέους έγινε καταγγελία του μνημονίου με σεβασμό στις υποχρεώσεις της χώρας;
Δυο πράγματα μπορεί να συμβούν αν θα κυβερνήσει. Ή θα εφαρμόσει τα μνημόνια ως έχουν σαν την λογικότερη πολιτική στάση (άρα η αναγκαιότητα της αλλαγής διακυβέρνησης δεν αποτελεί λύση)ή να εφαρμόσει αυτά που λέει, και τότε είναι που θα επαληθευτεί εκ του πρακτέου η ρήση του μέγιστου διανοούμενου και πολλά υποσχόμενου για την ηθική ανόρθωση της κοινωνίας μας ,κ. Τατσόπουλου που εκκολάπτεται στις τάξεις του και υπονοείται στον τίτλο του άρθρου.
Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com
Υ.Γ. Επίσης, να σας κάνει εντύπωση για το ποιόν της πολιτικής του ακεραιότητας του εν λόγω κόμματος, πόσο εύκολα άλλαξε θέση για την θέσπιση της απλής αναλογικής.

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση