Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012


Αυτό είναι το δίλημμα που θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή για την ψήφιση ή όχι των μέτρων του τρίτου μνημονίου.
Ουδείς αμφιβάλλει ότι η ψήφιση τους θα φέρει τους  έλληνες χωρίς λαϊκό εισόδημα ικανό να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις της ζωής τους με αξιοπρέπεια.
Η μη ψήφιση τους όμως;
Διακόπτει την χρηματοδότηση της χώρας και παράλληλα εκμηδενίζει τις πιθανότητες να εκμεταλλευτεί  ίσως την τελευταία ευκαιρία της για ανάπτυξη.
Η μη ψήφιση των μέτρων θα φέρει τη χώρα επίσημα να ανακοινώνει τη χρεοκοπία της.
Τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Άνθρωποι απεγνωσμένοι θα τρέχουν στις τράπεζες να πάρουν τα χρήματα τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους και αυτά θα είναι δεσμευμένα. Το επίσημο κράτος δεν θα μπορεί να εισπράττει φόρους από κλειστές επιχειρήσεις που κανένας δεν αγόραζε πια τα προϊόντα τους . Η ανεργία θα είναι καθολική και η λαϊκή οργή ποτάμι ανεξέλεγκτο.
Μια οικονομία που δεν φρόντισε να παράγει σχεδόν τίποτα δικό της, θα έρθει αντιμέτωπη με ελλείψεις βασικών ειδών.
Φαντάζεσθε να θέλετε γάλα, αναλγητικά, αντιπυρετικά για το παιδί σας, οξυγόνο για τον παππού και παυσίπονα για τον καρκινοπαθή πατέρα σας και να μην εισάγονται στη χώρα λόγω ελλείψεως συναλλάγματος;
Φαντάζεσθε οι διακοπές ρεύματος να σαπίζουν τα λίγα πλέον τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο σας και το πετρέλαιο να μην υπάρχει να ζεστάνει το σκοτεινό σας σπίτι;

Τηλέφωνα να μην λειτουργούν, συγκοινωνίες σε ακινησία, νησιά και παραμεθόριες περιοχές αποκλεισμένες από είδη βασικής ανάγκης, νοσοκομεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σχολεία κλειστά και δημόσιες υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική, στρατός, σε ανυπαρξία.

Η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρω και θα γυρίσει στην ΄΄ένδοξη  δραχμούλα.΄΄ Οι καταθέσεις μας θα μετατραπούν σε δραχμές, όπως και οι μισθοί μας. Ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στα ύψη και ένα καρβέλι ψωμί, λίγο κρέας και μια ντομάτα, θα έχει την αξία του μισθού μας. Αναπόφευκτο θα ναι να φουντώσουν κοινωνικά προβλήματα, όπως κλεψιές και δολοφονίες από συμμορίες αλλοδαπών και ημεδαπών ,η μαύρη αγορά και η διαφθορά θα οργιάσουν ,και η επανεμφάνιση εκδιδομένων ελληνίδων θα είναι μια πραγματικότητα σε μια χώρα που θα είναι αδύνατον να επιβληθεί η δημόσια τάξη και η κοινωνική ειρήνη. Ο αντιπραγματισμός ( δως μου φάκες να σου δώσω γάλα) θα ναι το κύριο μέσο οικονομικής συναλλαγής των πολιτών Ο κύριος σκοπός του κάθε πολίτη θα είναι η επιβίωση και μόνο. Η ανεύρεση τροφής θα οδηγήσει πολλούς στην επαρχία, στην καλλιέργεια της γης, όταν στις μεγαλουπόλεις θα διοργανώνονται συσσίτια από την εκκλησία και τους δήμους.
Κάποιοι θα αναρωτιούνται πως φθάσαμε ως εδώ, άλλοι θα διαδηλώνουν κατά του μνημονίου, άλλοι θα αυτοαποκαλούνται μετά Χριστό προφήτες και όλοι θα κατηγορούν τους άλλους σαν υπεύθυνους , με κίνδυνο συμπλοκών μεταξύ των πολιτών , όταν οι πολιτικοί μας ταγοί θα έχουν εξαφανισθεί από την χώρα
Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι πολιτικοί φορείς επιδιώκουν την εκτροπή αυτή έχοντας στο ανόητο μυαλό τους ότι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής του συστήματος και θα αναλάβει ο «λαός» τα μέσα παραγωγής ,που δεν υπάρχουν.
Αυταπατώνται  όμως , η στάση τους αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί για αυτούς που ονειρεύονται ότι τα γρανάζια της οικονομίας μπορούν να έχουν τη μορφή  ερπύστριας.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση