Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012
Ο Αλέκος Χαλβατζής, (γιος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ  Σπύρου Χαλβατζή) που έχει διατελέσει μέλος του γραφείου του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ και του τμήματος Διαφώτισης της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, κάνει λόγο -όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής- για «σοβαρή εκτροπή και βαθιά κρίση στο κόμμα». Η επιστολή του προς την ΚΕ του ΚΚΕ αναρτήθηκε ( 18/2/2012)στην προσωπική του ιστοσελίδα , alekosch.wordpress.com.
Αξίζει να διαβάσει κανείς τι συμβαίνει στα άδυτα του Περισσού.
1.       Αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο ότι η λειτουργία του ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τη συλλογικότητα, τη συντροφικότητα, την ουσιαστική τακτική και έκτακτη λογοδοσία της καθοδήγησης προς τη βάση
2.       Τα τελευταία χρόνια με δόλια μέσα, άνθρωποι που ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά ήταν (ή εξελίχθηκαν σε) λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους.
3.       Από την καθημερινή δράση του ΚΚΕ, φαίνεται ότι υπάρχει απομάκρυνση από το Πρόγραμμα, τους Κλασσικούς του Μαρξισμού Λενινισμού, τις παραδόσεις του ελληνικού και διεθνούς κομουνιστικού και εργατικού κινήματος.
4.       Στις «συνδιασκέψεις του ΠΑΜΕ» «δεν ξέρουμε αν και σε ποιους κλάδους έγιναν διαδικασίες στη βάση…» (πάντως γενικά) «…το Κόμμα διατάσει τα στελέχη του και οι συνδιασκέψεις του ΠΑΜΕ επικυρώνουν δια βοής» (!!!).

5.       Ο ακτιβισμός 200-300 ατόμων  του ΚΚΕ , γίνεται από επαγγελματικά στελέχη, από συνδικαλιστές αποσπασμένους από την παραγωγή και από κάποιους ακόμα ρομαντικούς φοιτητές που έχουν καταντήσει κομπάρσοι και  ακούσια εργάτες του κόμματος.


6.       Η ΚΝΕ στην ουσία έχει χάσει σχεδόν κάθε νεολαιίστικο χαρακτηριστικό και έχει μετατραπεί σε μια συρρικνούμενη εκτελεστική ομάδα για το χαμαλίκι.
7.       Υπάρχει νέα αντίληψη για την επαγρύπνηση:«είμαστε όλοι ύποπτοι» και ιδεολογικός τραμπουκισμός με βάση το σχήμα: όποιος ρωτάει πολλά είναι περίεργος, όποιος είναι περίεργος μάλλον διαφωνεί, όποιος διαφωνεί μάλλον επηρεάζεται, όποιος επηρεάζεται είναι τελικά οπορτουνιστής, αν είσαι οπορτουνιστής “προφανώς” θα γίνεις και φραξιονιστής και “όλοι ξέρουμε” ότι από φραξιονιστής λίγο θες για να γίνεις πράκτορας (αν δεν είσαι ήδη).

8.       Οι όροι «αντικομμουνισμός», «οπορτουνισμός», «προβοκάτσια», «φραξιονισμός» χρησιμοποιούνται με το παραμικρό και καταχρηστικά, με αποτέλεσμα να ευτελίζονται, δεν τεκμηριώνονται ούτε εξηγούνται επαρκώς


9.       Αμφισβητείται η ακεραιότητα αμέτρητων κομματικών μελών αλλά τελικά και ο ίδιος ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός αφού αντιμετωπίζεται ως κάτι πρακτικά ανεφάρμοστο.

10.   Αλλοιώνεται η σύνθεση των οργάνων του Κόμματος. Υπάρχουν μαζικές αναδείξεις και επαγγελματοποιήσεις, συχνά με εκπτώσεις σε κριτήρια και αρχές, χωρίς να δίνεται λόγος και στοιχεία στα αντίστοιχα σώματα και οργανώσεις. Εκλέγονται πολλοί σύντροφοι νεότατοι σε φυσική και κομματική ηλικία, ανώριμοι ή και αδοκίμαστοι. Με βασικό κριτήριο ότι αποδέχονται (πρώτα απ’ όλα από έλλειψη πείρας) ό,τι τους πει η καθοδήγηση.

11.   Οποιαδήποτε άποψη δεν είναι αρεστή, η απαντηση είναι η εξης: π.χ. «αυτά τα λέει η Ελευθεροτυπία και ο Ρούσσης», «αυτά τα λέει ο Παναγόπουλος, η εργοδοσία και ο ΣΥΝ»

12.Παραπληροφόρηση – Ωραιοποίηση – Συγκάλυψη. Αυτά χρησιμοποιούν όταν τα νούμερα δεν βγαίνουν πχ στις εκλογές ωραιοποιούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποσοστών, στις κινητοποιήσεις παραπληροφορούν για το μέγεθος των κινητοποιήσεων με εκφράσεις «ξεσηκωμός» «πρωτόγνωρο» «σεισμός» «βούλιαξε η Αθήνα»κλπ και ότι αποκαλύπτεται εις βάρος του κόμματος, απλά  συγκαλύπτεται.


Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όλους αυτούς τους αγνούς κομμουνιστές που επιμένουν στο όνειρο «πως εσείς που επαγγέλλεστε τα συλλογικά πρότυπα ,δεν μπορείτε να είστε εσείς το παράδειγμα στην κοινωνία;»
Μήπως τελικά η ιδεολογία σας είναι ουτοπική και εξαιτίας αυτής (της ουτοπίας) εκκολάπτεται ο ολοκληρωτισμός που έζησαν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο;
Λέω μήπως;

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση