Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011
Παρακολουθώντας  παλιότερα μια συζήτηση μεταξύ του Kου Καρχιμακη
βουλευτή του Πασοκ να καταγγέλλει τη ΝΔ για την δημιουργία ενός
ψηφοθηρικού οργανισμού (ΑΓΡΟΓΗ), εξεπλάγην από  την επίθεση που δέχθηκε από τον Κο Χατζηγακη , βουλευτή της ΝΔ, καταγγέλλοντας τον ότι είναι νεοφιλελεύθερος και θέλει να ιδιωτικοποιήσει τον εν λόγω δημόσιο οργανισμό. Το πρώτο εγκεφαλικό.

Σε μια άλλη συζήτηση μεταξύ του Α. Γεωργιαδη του ΛΑΟΣ με τον Αργ. Ντινοπουλο της ΝΔ, ο πρώτος υποστήριζε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και ο δεύτερος τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της. Το δεύτερο εγκεφαλικό.

Ο υπουργός μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκουσης, υποστηρίζει ότι η απελευθέρωση της αγοράς των ΤΑΧΙ θα αυτορυθμισθεί, για να πάρει την αντίδραση του βουλευτή Μανόλη της ΝΔ ότι η απελευθέρωση της αγοράς θα φέρει χάος στους δρόμους. Το τρίτο εγκεφαλικό.

Είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το χωνέψουν όλοι οι έλληνες από το 1974-2011 την Ελλάδα την κυβέρνησαν δυο σοσιαλιστικά κόμματα με αριστερή αντιπολίτευση. Η μόνη περίοδος που έγινε προσπάθεια συγκράτησης των δημόσιων οικονομικών ήταν η περίοδος Μητσοτάκη. Για πρώτη φορά η Ελλάδα παρουσίαζε δημοσιονομικό πλεόνασμα , μέχρι που ανατράπηκε από τον υπερπατριωτη σοσιαλμανη Σαμαρά που δεν ήθελε τότε την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ .
Ακόμα και τώρα, στην ΔΕΘ , δεν κατονόμασε ποιους οργανισμούς θα κλείσει, ποιες δαπάνες θα μειώσει και πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι, πρέπει να μπουν στην εφεδρεία, δίνοντας μου την εντύπωση ότι η ΝΔ εξακολουθεί να είναι άτολμη ακόμα και σαν αντιπολίτευση.
Η πλάκα όμως δεν είναι αυτή, αλλά στο γεγονός ότι για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός που ποτέ δεν εφαρμόσθηκε. Τέταρτο εγκεφαλικό ευτυχώς όχι και θανατηφόρο!!!

 Κρούστης Αντώνης
Fileleftheros1966.blogspot.com

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση