Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011
 
Πολλές φωνές ακούγονται να αρνηθούμε την πληρωμή των χρεών μας στους δανειστές μας. Χωρίς όμως να τονίζουνε ότι αυτή η λύση ονομάζεται χρεοκοπία.
Τι σημαίνει χρεοκοπία; Σημαίνει ότι αύριο το πρωί πρέπει να βρεις λεφτά να εισάγεις σιτάρι, πετρέλαιο, ρεύμα, κρέας, φάρμακα, τεχνολογία , ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα μας κ.ο.κ. Με λίγα λόγια θα έχουμε μια οικονομία κολλημένη στην λάσπη και ένα βιοτικό επίπεδο στα όρια της επιβίωσης.
Η έξοδος μας στις αγορές θα είναι απαγορευτική αφού κανένας δε θα μας δανείζει κάτω από 15%. Άρα πρέπει να στηριχθούμε σαν «υπερήφανοι» και «αξιοπρεπείς» που είμαστε στις δικές μας δυνάμεις.
Δηλ. να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας παραγωγικές πηγές. Πχ τον αγροτικό τομέα. Κανείς όμως δε μας λέει ότι για να έχουμε αγροτική παραγωγή χρειαζόμαστε και καύσιμα και λιπάσματα και τρακτέρ και οτιδήποτε άλλο κινεί την οικονομία αυτή.
Επίσης ακούγεται με έμφαση να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Και ερωτώ με απορία γιατί δεν το κάνουμε τώρα που έχουμε και τους πόρους από το μηχανισμό στήριξης. Και αν δεν μπορούμε τώρα πως θα μπορέσουμε σε καθεστώς χρεοκοπίας; Σιωπή εεε!
Και η περίφημη πρόταση για δάνεια από την Ρωσία ή την Κίνα απέχουν πολύ από τις προσδοκίες μας. Το ίδιο έκανε και η Λευκορωσία έδιωξε το κακό ΔΝΤ και πήρε δάνεια από τη Ρωσία με μεγαλύτερο επιτόκιο, λιγότερα από αυτά που ζήτησε, με σκληρότερους όρους και με εξαγορά όλων των παραγωγικών μονάδων της.
Για αυτό το λόγο ας μείνει στη γωνία η ανεύθυνη πρόταση της χρεοκοπίας που θα φέρει την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με την Αλβανία του Xοτζα.

Η άλλη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το μνημόνιο. Τι λέει αυτό; Με λίγα λόγια , η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης αναλαμβάνει να πληρώνει τους μισθούς μας ,τους τόκους μας και τα ληξιπρόθεσμα παλαιότερα δάνεια μας μέχρι εμείς συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας.
Εμείς όμως, σαν κυβέρνηση δεν περικόπτουμε δαπάνες και δεν εφαρμόζουμε το μνημόνιο και σαν λαός αντί να φωνάζουμε να εφαρμοσθεί και να επιταχύνει η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις, διαδηλώνουμε στο κενό νομίζοντας ότι θα πετάξουμε.
Υπάρχουν όμως έλληνες που διαδηλώνουν με τη σιωπή τους ,υπομένουν, αγωνιούν , σκέφτονται, παρεμβαίνουν με διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που επιλέγουν οι επαγγελματίες της κομματικής καθοδήγησης. Υπάρχουν έλληνες που θα μπορούσαν και αυτοί να γεμίσουν πλατείες και να σηκώσουν ευρωπαϊκά λάβαρα υπέρ του μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων. Επειδή δεν το κάνουν δεν σημαίνει ότι η γνώμη τους έχει μικρότερη ισχύ από την μειονεκτικά συσπειρωμένη φωνή στις πλατείες.
Η δημοκρατία όμως δεν αναμετράται στις πλατείες ,ούτε ασκείται από τις δυνατότερες φωνές. Απλά δίνει το δικαίωμα στο λαό να εκφρασθεί μέσω της εκλογικής διαδικασίας, και σέβεται την γνώμη των περισσοτέρων.
Κάντε λοιπόν εκλογές να τελειώνουμε !

Κρούστης Αντώνης
Fileleftheros1966.blogspot.com

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση