Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016
Αν κάποιος παρατηρήσει λίγο πιο αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης, πέραν της πρόθεσης ψήφου υπέρ της ΝΔ με 15%, θα διαπιστώσει ότι οι νοσταλγοί του ΣΤΑΛΙΝ  (ΚΚΕ 5,5%) και οι τιμητές του ΧΙΤΛΕΡ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  7%)  εκπροσωπούν πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες . Τραγικό!


Αναλύοντας λίγο διαφορετικά τη δημοσκόπηση και  προσθέσει κανείς τις αριστερές δυνάμεις : ΚΚΕ 5,5% , ΛΑΕ 1% , ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%,  ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5% συγκεντρώνει επίσης περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες που νοσταλγούν καθεστώτα που κατακρήμνισαν κάθε τάξη δικαίου και ελευθερίας, μόλις λίγα χρόνια πριν.  Αν σ’ αυτά προσθέσει κανείς και τον ερμαφρόδιτο, αλλά στον κεντρικό του πυρήνα , Αριστερό ΣΥΡΙΖΑ 15%, τότε τα ποσοστά της Αριστεράς στην Ελλάδα βρίσκονται κοντά στο ¼ του εκλογικού σώματος.
Το σύνολο λοιπόν της κολεκτιβιστικής νοοτροπίας στην Ελλάδα,  προσθέτοντας και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αποτελεί σχεδόν το 1/3 του εκλογικού σώματος. Επίσης τραγικό!
Δεδομένου ότι το 1/3 αδιαφορεί για τις εκλογές, μας φέρνει μπροστά σε ένα ιδεολογικό δίπολο μεταξύ των δυνάμεων που θέλουν να ανήκουν σε μια ελεύθερη οικονομία Δυτικού τύπου και σε αυτές που ονειρεύονται τον έλεγχο της οικονομίας από μια κομματική γραφειοκρατία.
Πράγματι τα αποτελέσματα είναι άκρως απογοητευτικά λίγο πριν μπούμε στο σωτήριο έτος 2017.
Το πρόβλημα είναι ότι τα κόμματα της Αριστεράς, άσχετα με τα ποσοστά τους και τις μεταξύ τους διαφορές, έχουν κινηματικό χαρακτήρα υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού προς την οικονομία της αγοράς. Με τη δράση τους επηρεάζουν μάζες πληθυσμού που άλλοτε του κλέβουν την ψήφο και άλλοτε επηρεάζοντας την νοοτροπία του, με αποτέλεσμα ακόμα και τα αστικά κόμματα να πολιτεύονται με σοσιαλίζουσα  νοοτροπία.
Μια μάχη που δεν έχει δοθεί είναι αυτή των ιδεών. Ο φιλελευθερισμός είναι το πιο ηθικό σύστημα γιατί βασίζεται στην ελευθερία του ατόμου. Η ελευθερία όμως χρειάζεται και ευθύνη για να αποδώσει. Οι έλληνες πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στα κόμματα που αναλαμβάνουν την ευθύνη για λογαριασμό τους και να στραφούν στο δύσκολο δρόμο , αλλά αποτελεσματικό, της προσπάθειας και της προόδου.
κ .Μητσοτάκη έχετε πολύ δουλειά ακόμα να πείσετε τους έλληνες πολίτες ότι δεν χρειάζονται την κηδεμονία σας, αλλά τις ευκαιρίες που θα τους δώσετε για να προοδεύσουν.
Αντώνης Κρούστης
1 σχόλια:

Josue Wilson είπε...

Γεια σας, κυρίες και κύριοι,
Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσουμε μια ευκαιρία στο τέλος του το έτος στην ομορφιά και τη χαρά. Μήπως ανησυχείτε για τις διακοπές στο τέλος του έτους, θέλετε να περάσετε μια αξέχαστη και αξέχαστα Χριστούγεννα. Σας δίνω την ευκαιρία για γρήγορη και αξιόπιστη δανείου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην διστάσετε, μια ενιαία διεύθυνση να επικοινωνήσετε για περαιτέρω πληροφορίες.
E-mail: wilson.josue1947@gmail.com
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη μου.

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση