Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

 Για όσους  εναπομείναντες ακόμη θιασώτες της Αριστεράς στην Ελλάδα, τους πληροφορώ ότι υπάρχει ένας δείκτης (Index of Economic Freedom) που μετρά την οικονομική ελευθερία σε όλες τις χώρες του κόσμου, που σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2016 η χώρα μας εμφανίζεται να χάνει επιπλέον θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη
Η έκθεση του 2012, όπως και αυτή του 2014, μας κατέτασσε στην 119 θέση όπως βλέπετε  στον παραπάνω πινάκα, μεταξύ 178 χωρών.


Economic Freedom of the World, Global Competitiveness Report, ICC Open Markets Index, Legatum Prosperity Index
Ενώ όλοι θα περίμεναν, μετά την επέλαση του «νεοφιλελευθερισμού» στην Ελλάδα, να ανέβει θέση, αυτή σε κόντρα των καιρών (προφανώς και της λογικής) κατρακύλησε το 2016 στην 138 θέση και 41η στην Ευρώπη, καθιστώντας την ελληνική οικονομία μια κλειστή οικονομία που παράγει ανέργους και απαξία. Μια οικονομία που «γειτονεύει» με τις μετασοβιετικές δημοκρατίες, τις αφρικάνικες δικτατορίες και τις ανελεύθερες μουσουλμανικές χώρες. Την Κούβα προς το παρόν την περνάμε και η Βόρεια Κορέα με την Βενεζουέλα του Τσάβες-Μαδούρο , αργούν ακόμα να μας ξεπεράσουν. Ελπίζω.
·        .          Global Ranking: 138th
        Regional Ranking: 41st in Europe 

 Ένα χρόνο μετά τα capital condrols στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων στη χώρα το μόνο που έχει απομείνει ελεύθερο είναι η πτώση της.

Οι εξαγωγές μειωθήκαν περίπου 12%
Η ανταγωνιστικότητα έχασε 6 μονάδες στην διεθνή κατάταξη.
Η αποεπένδυση αγγίζει το 3%
Η χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 2%
Η κατανάλωση κατά 4%
26. 000 επιχειρήσεις έκλεισαν από ασφυξία και η ανεργία σκαρφάλωσε και πάλι στο  25% ενώ είχε αρχίσει να αποκλιμακώνεται.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι στο όριο του να μηδενιστεί και η ύφεση, παρόλες τις προβλέψεις της κυβέρνησης να παραμείνει λίγο κάτω από το 0%, εμφανίζεται με -1,3%, χωρίς να διαφαίνονται τάσεις ανάκαμψης. Και όλα αυτά πριν ακόμα εφαρμοστούν τα μέτρα της «κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας».
Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com2 σχόλια:

francis jean Lefer είπε...

Γεια σου
Χρειάζεστε ένα δάνειο, αλλά που απορρίπτονται από την Τράπεζα ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι έχετε συμβατό συνθήκες να σας μηνιαία έσοδα, υπέρογκα επιτόκια. Χρειάζεστε ένα δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες σας. Κανένα πρόβλημα. Ό, τι την οικονομική σας κατάσταση, θα προσφέρουν ενυπόθηκα δάνεια, διεθνή δάνεια, εμπορικά δάνεια, δάνεια προσωπικά, αποκλειστική και εκπαιδευτικά δάνεια. Προσφέρω δάνεια διαθέσιμα σε ανθρώπους, και πολλές εταιρείες. σας είναι πραγματικά ανάγκη έτσι επικοινωνήσετε μαζί μου: deguep.rodrigue@outlook.fr
Ευχαριστούμε

renard luc04 είπε...

Χρειάζεστε ένα δάνειο, αλλά που απορρίπτονται από την Τράπεζα ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι έχετε συμβατό συνθήκες να σας μηνιαία έσοδα, υπέρογκα επιτόκια. Χρειάζεστε ένα δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες σας, κανένα πρόβλημα. Ό, τι την οικονομική σας κατάσταση, θα προσφέρουν ενυπόθηκα δάνεια, διεθνή δάνεια, εμπορικά δάνεια, δάνεια προσωπικά, αποκλειστική και εκπαιδευτικά δάνεια. Προσφέρω δάνεια διαθέσιμα σε ανθρώπους, και πολλές εταιρείες. σας είναι πραγματικά ανάγκη τόσο επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email:renardluc56@gmail.com

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση