Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Τον Ιούλιο του 2015, μετά τις παλινωδίες της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε να δεχτεί δάνειο από το «τοκογλυφικό»  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM , ύψους 86 δις, εφόσον οι προϋποθέσεις που έθεταν οι δανειστές τηρούνταν και εξασφάλιζαν την αποπληρωμή του δανείου.
Μάταια όμως. Η αξιολόγηση
σχεδόν ένα χρόνο μετά είναι ακόμα ανοικτή, οι μεταρρυθμίσεις δεν προσχωρούν , οι ιδιωτικοποιήσεις κόλλησαν, η ύφεση παγιώθηκε και η ανάπτυξη μας χαιρέτησε. Πως νομίζετε ότι οι δανειστές θα μας χορηγούσαν ένα δάνειο τέτοιου ύψους χωρίς εγγυήσεις;
Έτσι δημιουργήθηκε το Υπερταμείο όπου εκεί θα ενταχθεί ολόκληρη η Δημόσια Περιουσία της Ελλάδος, ως εγγύηση για τα δάνειο που θα εισπράξουμε. Το πενταμελές Συμβούλιο θα έχει πρόεδρο οριζόμενο από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ και τον ESM, άρα ξένο, όπως και ένα μέλος ακόμα . Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά πλειοψηφία των 4/5 με δικαίωμα βέτο τουλάχιστον των δυο μελών. Άρα απόφαση μόνο από τους Έλληνες δεν μπορεί να περάσει.
Τι σας κάνει όμως να πιστεύεται για τους τρεις Έλληνες συμβούλους, ότι τάχαμου μπροστά στο δημόσιο συμφέρον ή μπροστά στις ιδεολογικές τους καταβολές θα αρνηθούν μια πρόταση του ξένου Πρόεδρου; Όταν μάλιστα οι 153 Έλληνες βουλευτές εκλεγμένοι δεν άσκησαν, πέραν των κροκοδείλιων δακρύων, ούτε για τα μάτια του κόσμου, έστω και μια κριτική ή αντίρρηση στο νέο υπερταμείο; Πως επιχειρηματολογούν άραγε υπέρ των τριών διορισμένων και καλά αμειβομένων Ελλήνων ως μέλη του συμβούλιου, ότι θα αντισταθούν θέτοντας βέτο σε μια απόφαση που δεν είναι αρεστή;
Δύσκολα θα διαβάσει κανείς κείμενα μου που να έχω ενστάσεις για οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση.  Εδώ όμως οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται από εμάς αλλά από ξένους και η διαχείριση του Ταμείου θα  είναι δεσμευτική για έναν αιώνα. Με λίγα λόγια , θα είναι τελείως αδιάφορο ποιος θα κυβερνά τη χώρα, αφού οι αποφάσεις για τα «δικά μας» θα είναι δικαιοδοσία ξένων οργανισμών.
Τα λεωφορεία, το Μετρό, τα τραμ, τα τρένα, η ΔΕΗ, το νερό, τα ταχυδρομεία, το Ολυμπιακό Στάδιο, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, , οι Επιχειρήσεις Ανέγερσης Νοσηλευτικών, Δικαστικών και Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων και πλήθος άλλων κτηριακών υποδομών του Δημοσίου, εντάσσονται στο Ταμείο με σκοπό να «αξιοποιηθούν». Τι άραγε θεωρούν αξιοποίηση πέραν της ιδιωτικοποίησης των, όταν από τις τιμές πώλησης ξεπληρωθούν κατά 50% τα δάνεια που η υπερήφανη Αριστερά πρόσθεσε στον ήδη υπερδανεισμένο Ελληνικό λαό; Ιδιαίτερα μάλιστα όταν παράλληλα με την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας (με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που γίνεται), η φοροκαταιγίδα και η αντιφιλελεύθερη εισβολή στα πορτοφόλια μας θα αναγκάσουν τους Έλληνες να εκποιήσουν και την ιδιωτική τους.
Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com
The GOVERNOR.  Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor
https://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794?mt=8
https://www.facebook.com/pages/The-Governor/14280103308040050 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση