Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014


Επειδή δύσκολα θα βρει κάποιος προγράμματα μείωσης των δημοτικών φόρων, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις κεντρικά σχεδιασμένα κρατικίστικες πολιτικές των Δήμων ή των Περιφερειών (δημοτικά έργα, κοινωνικά προγράμματα ,νέες υπηρεσίες κ.ο.κ.), καλό είναι να σκεφτεί ο καθένας ποιοι από τους 80.000 υποψηφίους υποστηρίζουν εκχωρήσεις υπηρεσιών στην ιδιωτική οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εξοικονόμησης πόρων είναι η συλλογή και η διάθεση των απορριμμάτων, η οποία στοιχίζει 250ε ο τόνος, σε σχέση με τα 80ε κόστος , που στοιχίζει από τις ιδιωτικές εταιρείες.
Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και με τους παιδικούς σταθμούς. Η παραχώρηση τους σε ιδιώτες με ενοικίαση των δημοτικών σταθμών ,ή η παροχή κουπονιού (με χρήματα του Δήμου) στους δικαιούχους να επιλέξουν αυτοί τον παιδικό  σταθμό που κρίνουν καλύτερο για το παιδί τους, θα  εξοικονομηθούν  χρήματα για την κάλυψη συγκριτικά πολύ περισσοτέρων παιδιών.
Φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις  , έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερες, η ευκολία αδειοδότησης, ιδιωτικά parking και  η παραχώρηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις  για την  εκτέλεση έργων αστικής ανάπλασης και προστασίας του περιβάλλοντος, είναι λίγες από τις πολιτικές που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι , ανεξαρτήτως συνδυασμού.
Ας τους βρούμε!!!Όσο για τις ευρωεκλογές η επιλογή είναι ξεκάθαρη . Το τρίτο κόμμα της Ευρώπης είναι το ALDE , το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε φιλελεύθερο κόμμα στη βουλή , αλλά έχουμε στην κοινωνία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν συσπειρώνονται γύρω από την ιδεολογία τους. Ευκαιρία λοιπόν να ρίξουμε ΓΕΦΥΡΕΣ μεταξύ μας και να ψηφίσουμε το ομώνυμο κόμμα.

Κρούστης Αντώνης

Fileleftheros1966.blogspot.com

 

 

2 σχόλια:

gvam44 είπε...

Λέτε πόσο στοιχίζει ο τόνος απορριμάτων στον Δήμο.
Δεν λέτε όμως πόσο μπορεί ο Δήμος να κερδίζει από την αξιοποίηση τους μέσω ανακύκλωσης.
Υπάρχει μάλιστα Ελληνική τεχνολογία σχετικά που σαμποτάρουν κάποιοι "φιλελεύθεροι" εργολάβοι.
Ήδη από το 1970 ο Δήμος Νάντης κέρδιζε σημαντικά ποσά από την αξιοποίηση των στερεών απορριμάτων: μηχανική διαλογή, πώληση χαρτιού, πλαστικού, μετάλλων και κομποστοποίηση οργανικών.

Αντώνης Κρούστης είπε...

Δεν υπάρχουν κύριε φιλελεύθεροι εργολάβοι. Αυτό που υπάρχει είναι σοσιαλιστικοι φόροι. Αν ο Δήμος εξοικονομησε χρήματα και οφεληθηκαν οι δημότες το επικροτώ. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι Ότι ανήκει σε πολλούς τόσο λιγότερο το προσέχουν.

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση