Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014
Μελετώντας την πολιτική ιστορία της Αριστεράς , διαπιστώνω τη τραγικότητα της. Κατασκεύασε μύθους , αγιοποίησε ήρωες, αξιοποίησε θύματα, οικειοποιήθηκε αγώνες, καπηλεύτηκε τον πόνο, τραγούδησε την αδικία, υποσχέθηκε παραδείσους, αγωνίστηκε για ανατροπές και την ώρα της κάλπης η ιστορία της έκλεινε  την πόρτα.
Το χειρότερο δεν είναι όμως αυτό , αλλά οι ψευδαισθήσεις της. Ενώ συνολικά στις περιφερειακές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 20% (7% χαμηλότερο από αυτό των
βουλευτικών εκλογών), εξαγγέλλει δημοψηφιστικό χαρακτήρα των εκλογών για το μνημόνιο , οραματίζεται ανατροπές , θα σκίσει τις δανειακές συμβάσεις , θα εκδιώξει τη ΤΡΟΙΚΑ και άλλα τέτοια, που μου θυμίζουν το κοκοράκι –μάγκα που υπόσχεται βραδιές ευφάνταστων ερωτικών επιδόσεων που την ώρα της πράξης………………………………………………………………………….. , τζίφος.
Όσο για το ΚΚΕ (άλλη τραγικότητα αυτή!), σε χιλιάδες δήμους της χώρας και ιδιαίτερα στους μεγάλους μειώθηκαν τα ποσοστά τους σε σύγκριση με τις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές, (δια στόματος Κουτσούμπα) πανηγυρίζουν, γιατί στην Πάτρα, στην Ικάρια και στην Πετρούπολη συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο.
Τι να πει κανείς; Το παρελθόν αγωνίζεται να ζήσει.
Στις 25 Μαΐου θα αποδειχτεί περίτρανα ότι οι έλληνες , μπορεί να την συμπαθούν αλλά δεν εμπιστεύονται την Αριστερά (και ιδιαίτερα την εν δυνάμει κυβερνώσα) .
Πρόβλεψη μου είναι ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει ακλόνητη το έργο της, το Λαϊκό κόμμα μαζί με το Φιλελεύθερο θα είναι πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα περιοριστεί σε μια κοκκινορόζ γωνία στο γράφημα του Ευρωκοινοβουλίου, το μαύρο θα κερδίσει ανησυχητικά  έδαφος, θα αρχίσει η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ και σιγά σιγά η αποδόμηση του, έως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βρει έναν άλλον  πόλο εξουσίας να ανταγωνίζεται. Επειδή όμως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της αλαζονείας και του κρατισμού , καιρός είναι να "ρίξουμε" ΓΕΦΥΡΕΣ επικοινωνίας με την Ελευθερία.
Και από Δευτέρα δουλειά!!!

Αντώνης Κρούστης

2 σχόλια:

diafanos diafanidis είπε...

Μετα τις 25 Μαιου δεν γραψατε αλλο αρθρο σχετικα με την αοδομηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μαλλον δεν θα βρηκατε χρονο

Αντώνης Κρούστης είπε...

Εχω την εντυπωση οτι μετα απο ενα μηνα απο τις εκλογες η κυβερνηση δεν ανατραπηκε , τα μνημονια δεν σκιστηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ πασοκοποιειται. Εσεις φανταζομαι θα ειστε πολυ χαρουμενος που το για πρωτη φορα Αριστερα το ζουμε δευτερη φορα.

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση