Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012


Ήμουν 24 χρονών το 1989 όταν άκουγα τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δηλώνει ο ίδιος με το επιτελείο του την αποφασιστικότητα του να απελευθερώσει την αγορά , να ιδιωτικοποιήσει κρατικές εταιρείες, να κλείσει ελλειμματικούς οργανισμούς, να παγώσει τους διορισμούς στο δημόσιο, με σκοπό να μειώσει τα ελλείμματα και κατ΄ επέκταση να δημιουργήσει δημοσιονομικά πλεονάσματα. (πράγμα που επέτυχε για το 1991-92, έτσι για την ιστορία)

Κάτι αντίστοιχο άκουσα και τώρα το 2012 με καθυστέρηση 22 ετών, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων από αυτόν που ανέστειλε την προσπάθεια τότε. Θεωρώ και πιστεύω βαθύτατα ότι το τραγικό λάθος που διέπραξε τότε ο Αντώνης Σαμαράς ότι το αντιλήφθηκε και τώρα θα βαδίσει παρέα με την λογική. Γεγονός που κάνει την υποστήριξη μου δανεική και συγκρατημένη.

Οφείλω να πω ότι διέκρινα εμφανής αποφασιστικότητα. Ιδωμεν .

Η διαφορά από τότε με σήμερα είναι ότι μεταλλάχτηκε το ΠΑΣΟΚ και ένα κομμάτι της Αριστεράς έγινε πιο μετριοπαθές. Αυτό που δεν άλλαξε είναι δυστυχώς η νοοτροπία της υπόλοιπης Αριστεράς, ναι!!! αυτής της «ανανεωτικής» με πολλές δόσεις αρτηριοσκληρωτικού ριζοσπαστισμού μαζί με την πάλε ποτέ επαναστατική αλλά οψίμως ετοιμοθάνατη κομμουνιστική.

Εκφράσεις του στυλ «θα βάλουμε φυλακή όσους ιδιωτικοποιήσουν κρατική περιουσία» πέρα ότι είναι παγκοσμίως πρωτότυπη και περιγέλαστη, πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί μέχρι τώρα αυτές οι δημόσιες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιούν τα συντεχνιακά τους μικροσυμφέροντα και «κοινωνικοποιούν» τα χρέη τους σ’αυτους που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται, δηλ. τους πολίτες;

Μορφώματα τύπου Καμένου και Χρυσής Αυγής που συνομωσιολογούν αενάως δημιουργώντας φαντασιακούς εχθρούς της Ελλάδας που ήρθαν να κατασπαράξουν τα ιερά της φυλής που με νύχια και με δόντια διατηρήσαμε μέχρι σήμερα, τα προσπερνώ και τους αφήνω να υπάρχουν σαν αργολογία επιπέδου περιφερειακού καφενείου.

Η μόνη λύση λοιπόν είναι να εφαρμοστούν αυτά που ακούστηκαν στην τριήμερη συνεδρίαση της βουλής και ας υπάρχουν επιμέρους πολιτικές αντιρρήσεις. Αλλιώς ο επόμενος πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του, με ύφος αποφασιστικό και πύρινο λόγο θα ανακοινώνει στο σώμα καταχειροκροτούμενος, «….είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή της κυβέρνησης να διεκδικήσουμε από τους δανειστές μας κουπόνι σίτισης για όλους τους έλληνες…».

Αντώνης Κρούστης

Fileleftheros1966.blogspot.com

0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση