Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Ολίγον καπιταλισμός με αρκετές δόσεις σοσιαλισμού είναι το μίγμα πολιτικής που εφαρμόστηκε, ιδιαίτερα στα χρόνια της μεταπολίτευσης, μέχρι τις μέρες της «Πρώτης φοράς…», δημιουργώντας μια οικονομία «τραβεστί», κατά την Καραμανλίκεια ρήση.
Προς τα πού όμως το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Φιλελευθεροποιεί θα έλεγε κάποιος την οικονομία και τον επέλεξαν οι ξένοι μέχρι να τα ψηφίσει όλα , όπως το γενναίο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και το πρόγραμμα απελευθέρωσης της αγοράς με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Σοσιαλιστικοποιεί θα έλεγε κάποιος άλλος , αφού το κράτος διογκώνεται επιπλέον.
Ας δούμε ορισμένα στοιχεία που θα δώσουν την απάντηση στο γρίφο.
-         30.000 περίπου είναι οι νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ.
-         146 εκ. ευρώ αυξήθηκε η μισθοδοσία στο Δημόσιο.
-         Οι Γραμματείες του Κράτους αυξήθηκαν από 70 σε 140.
-         Η ΔΕΗ , το ΜΕΤΡΟ , ο Ηλεκτρικός και οι αστικές συγκοινωνίες ξαναέγιναν παθητικές και χρειάζονται επιπλέον επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για να λειτουργούν.
-         Το κόστος του Κράτους το 2016 αυξήθηκε κατά 1,7 δις σε σχέση με το 2015.
-         Οι συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης από το 50,7% που την άφησε ο Σαμαράς το 2014 , σκαρφάλωσαν στο 55,3% του ΑΕΠ.
-         Καμία αποκρατικοποίηση δεν προχωρά, όπως όλοι θα περίμεναν.. Αντιθέτως η κρατική βιομηχανία ζάχαρης  επιχορηγείται με 70 εκ.
-         Τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% επιβαρύνουν με νέους φόρους την εναπομείνασα παραγωγική τάξη της χώρας.
Όλα δείχνουν ότι κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που μας ζητούν οι θεσμοί και έχουμε υπογράψει στα μνημόνια. Τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών.  Κάνουμε ακριβώς αυτά που μας έφεραν στη χρεοκοπία. Κανείς δεν αντιδρά. Κανείς δεν διαμαρτύρεται. Και όσοι το κάνουν, δεν εισακούγονται. Μια κοινωνία εθισμένη στην αδράνεια ή μήπως πεπεισμένη ότι το καράβι δε σώζεται;
Στο παγκόσμιο δείκτη οικονομικής ελευθερίας (Index of Economic Freedom) μεταξύ των 178 χωρών βρισκόμαστε στην 138 θέση με καθοδικές τάσεις. Όταν το χρήμα τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία , εμείς έχουμε πατήσει το pause των capital controls. Όταν όλος ο κόσμος φιλελευθεροποιείται εμείς έχουμε κάποιους συμβιβασμένους κομμουνιστές που παίζουν την κυβέρνηση και μας φορτώνουν φόρους μόνο και μόνο για να νέμονται την εξουσία, λίγο πριν την κατάρρευση της.
Εκλογές τώρα.  Αρκεί να ξυπνήσουμε… Αν!
Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com


5 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ είπε...

Λίγο περισσότερη σοβαρότητα όταν πρόκειται για οικονομικά στοιχεία δεν θα έβλαπτε!

Αντώνης Κρούστης είπε...

Θα δεχομουν τις διορθωσεις σας με ευχαριστηση. Αν υπαρχουν !

Milan Debrulle είπε...

Επείγουσα προσφορά δανείου
Είμαστε πρόθυμοι να σας προσφέρουμε δάνεια με επιτόκιο 3% σε όσους έχουν ανάγκη, προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 5.000 έως € 10.500.000, πληρωτέα σε περιόδους 1 έως 15 ετών κατ 'ανώτατο όριο.
Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ενοποίηση χρέους, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, εμπορικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, στεγαστικά δάνεια ή στεγαστικά δάνεια. Εδώ είναι η ηλεκτρονική μου διεύθυνση: milandebrul67finance@gmail.com
Μπορείτε να αναφέρετε το ποσό του δανείου και τη διάρκεια του δανείου.
Αποσβέσεις, είμαστε καλά καταχωρημένοι και πιστοποιημένοι.
Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: milandebrul67finance@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες.
Για να διευκολύνετε το αίτημά σας, απλώς στείλτε μας email στο milandebrul67finance@gmail.com
Σας ευχαριστώ.

Mercy Berry είπε...

Χρειάζεστε ένα δάνειο; Παρέχουμε αξιόπιστα δάνεια τόσο σε προσωπικά πρόσωπα, όσο και σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και επενδυτές. Κάνουμε δάνεια αυτοκινήτου, δάνειο αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια, χριστουγεννιάτικα δάνεια, επιχειρηματικό δάνειο, εκπαιδευτικό δάνειο, ενοποίηση χρέους, E.T.C. Επικοινωνήστε μαζί μας Όνομα: Διεύθυνση: Κινητό: Απαιτούμενο ποσό: Διάρκεια: για περισσότερες πληροφορίες. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: lucianoloan@outlook.com

Χρηματοδοτήστε και συμβουλευτείτε. Δεν υπάρχει έλεγχος εισοδήματος. Δεν χρειάζεστε πιστωτικό αποτέλεσμα. Πολύ λογικό επιτόκιο.
Μόνο με επιτόκιο 2%


συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα


* Όνομα του αιτούντος:
* Διεύθυνση:
*

greg matto είπε...

λάβετε ένα αξιόπιστο δάνειο 2% για να κάνετε επιχειρήσεις,
αγοράστε ένα σπίτι, αγοράστε ένα αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς, επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση