Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015



Ποιος δεν έχει παρατηρήσει τα γλαροπούλια που ακολουθούν τα διερχόμενα καράβια περιμένοντας μια μπουκιά ψωμί από τους «ανέμελους» επιβάτες;



Ποιος δεν γνωρίζει τη στρατηγική του αετού που μελετά τη λεία του και την κερδίζει με το στοχευμένο και αθόρυβο πέταγμά του;





Ποιος γνωρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο τα τελευταία 15 χρόνια δαπάνησε
827 δις για μισθούς και συντάξεις, αποτελώντας το 55% των συνολικών δαπανών του ελληνικού δημοσίου; ( χωρίς να υπολογίζεται η μισθοδοσία των ΔΕΚΟ)
Ποιος γνωρίζει ότι τα χρόνια του μνημονίου αντί να μειωθεί το ποσοστό μείωσης των δαπανών μισθοδοσίας και συνταξιοδότησης σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων δαπανών, σκαρφάλωσε από το 55% στο 61%;
Ποιος αγνοεί ότι στην Ελλάδα σήμερα έχουμε 3.000.000 συνταξιούχους και 1.000.000 δημοσίους και δημοτικούς υπάλληλους, όταν στην ιδιωτική οικονομία εργάζονται 3.000.000 άνθρωποι και 1.500.000 βρίσκονται στην ανεργία;
Ποιος  ξέρει ότι για να συντηρηθεί αυτός ο στρατός των μισθοσυντήρητων του δημοσίου , χρειάζονται  τουλάχιστον 7 φορές περισσότεροι  εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα;
Ποιος κλείνει τα μάτια  και τα αυτιά του, στο γεγονός ότι έχουμε μια κοινωνία προσοδοθηρίας που μοιάζει με τους συμπαθέστατους γλάρους που ανοίγουν το στόμα τους εκλιπαρώντας για ένα κομμάτι ψωμί; Ειδικά όταν οι μπουκιές είναι λιγότερες από τα στόματα, οι γλάροι αλληλοσπαράσσονται, χάνοντας την φαινομενικά αρχική αρμονία  στο πέταγμα τους;
Οι αετοί όμως; Δεν ζητούν , κερδίζουν.
Σήμερα, η «για πρώτη φορά κυβέρνηση» των «Γλάρων», διεκδικεί από την Ευρώπη να θυσιάσει τους δικούς της Αετούς για να τρων οι δικοί μας Γλάροι; Το βρίσκεται εφικτό;
Κι αν με τις κραυγές μας τους πείθαμε και μας χάριζαν όλα τα χρέη, εσείς τι πιστεύεται, η κοινωνία των Γλάρων θα μετακόμιζε ποτέ από τους χώρους συγκομιδής των απορριμμάτων, στις υψηλές βουνοκορφές;
Το ερώτημα όμως δεν είναι αυτό , αλλά με ποιο πουλί μοιάζει ο κάθε ένας από μας ;  Αετό ή Γλάρο;
Σημειωτέον ότι ο Γλάρος είναι το πουλί που μπορεί να φάει και 4 φορές το βάρος του !!!

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com
The GOVERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor
https://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794?mt=8
https://www.facebook.com/pages/The-Governor/1428010330804005


7 σχόλια:

Unknown είπε...

Υπάρχει λόγος για σχόλια ? Ακούει κανείς ?

Yiannis είπε...

Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, ολοένα και αυξάνονται οι φωνές όλων, δικαίων και αδίκων, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εμπρός στην αδικία αυτή και φωνάζουν και πλέον απαιτούν ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!

Δυστυχώς όμως όλοι μας έχουμε γίνει θύματα στο αέναο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ¨του συστήματος¨ που με το "διαίρει και βασίλευε" διατηρεί τα δικά του δικά του και των άλλων ... δικά του!

Για μία ακόμη φορά, έχουν κατορθώσει να μας χωρίσουν σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, δημόσιους υπάλληλους και ιδιωτικούς. Στο παρελθόν αυτό είχε παιχτεί ως αριστεροί-δεξιοί, ταξιτζήδες-φορτηγατζήδες κοκ. Ένας διαρκής δυισμός με στόχο να βλέπουμε μόνο το δένδρο και να "χανόμαστε" στο δάσος.

Έτσι με αυτές τις σκέψεις διαβάζοντας το άρθρο σας μου δημιουργούνται κάποιες απορίες:

"Ποιος γνωρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο τα τελευταία 15 χρόνια δαπάνησε
827 δις για μισθούς και συντάξεις, αποτελώντας το 55% των συνολικών δαπανών του ελληνικού δημοσίου; ( χωρίς να υπολογίζεται η μισθοδοσία των ΔΕΚΟ)"

(Κανονικά αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι μας γιατί αυτά το ποσά φαίνονται στον Προϋπολογισμό του Κράτους)

Κανένας όμως δεν μας έχει πει για το πόσα χρήματα δαπανήθηκαν σε δημόσια έργα που ποτέ δεν έγιναν ή ξεπέρασαν τους αρχικούς προϋπολογισμούς δύο, τρείς και κάτι φορές παραπάνω.

Κανένας όμως δεν μας έχει πεί ποια είναι τα ποσά που χάθηκαν σε επιδοτήσεις, σε πρόστιμα και σε κακοδιαχείριση των εθνικών πόρων, εξαιτίας της ολιγωρίας των ιθυνόντων.

Κάνενας όμως δεν μας έχει πει τα ποσά που δαπανήθηκαν σε ανούσιους και ξεπερασμένους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Στον αντίποδα αυτών όλοι οργιζόμαστε για τα 827 δις που δαπανήθηκαν σε μισθούς και συντάξεις.

Αλλά ποιος από εμάς γνωρίζει ότι μέρος των ποσών που δαπανώνται σε μισθούς και συντάξεις επανέρχεται στο κράτος με την μορφή της φορολογίας, άμεσης και έμμεσης, και το υπόλοιπο διοχετεύται στην αγορά μέσω της κατανάλωσης. Στην ουσία οι μισθωτοί, ιδιωτικοί και δημόσιοι ότι παίρνουν το ξαναδίνουν, σπάνια το αποταμιεύουν. Είναι αυτοί που συντηρούν τους εγχώριους “γλάρους” αλλά και “αετούς” σε ποσοστό έως και 70%

“Ποιος γνωρίζει ότι τα χρόνια του μνημονίου αντί να μειωθεί το ποσοστό μείωσης των δαπανών μισθοδοσίας και συνταξιοδότησης σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων δαπανών, σκαρφάλωσε από το 55% στο 61%;
Ποιος αγνοεί ότι στην Ελλάδα σήμερα έχουμε 3.000.000 συνταξιούχους και 1.000.000 δημοσίους και δημοτικούς υπάλληλους, όταν στην ιδιωτική οικονομία εργάζονται 3.000.000 άνθρωποι και 1.500.000 βρίσκονται στην ανεργία;”

Στην ουσία όλοι μας το γνωρίζουμε γιατί τα τελευταία χρόνια προωθείται η πρόωρη συνταξιοδότηση και εθελουσία έξοδος τόσο απο δημόσιους φορείς αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες και οργανισμούς. Στην ουσία προωθείται η συνταξιοδότηση για να μην ανεβει η ανεργία.


Τί θα η Ελλάδα έχει πολλούς ή λίγους δημόσιους υπαλλήλους;

Πολλούς σε σύγκριση με τί; Την Γερμανία; Μπορούν να συγκριθούν αυτά τα δύο μεγέθη; Πως γίνεται αυτή η σύγκριση; Έχουμε ως κράτος τις ίδιες ανάγκες, την ίδια γεωγραφική κατανομή, την ίδια τεχνολογία και τέλος την ίδια γραφιοκρατεία; Μάλλον όχι.

Όταν όλα αυτά γίνουν τα ίδια τότε μπορούμε να συγκρίνουμε και τα υπόλοπα!

Πρέπει επιτέλους να πάψουμε πρώτα απ΄όλα να είμαστε θεατές και ν΄ αρχίσουμε να απαιτούμε λύσεις.

Πρέπει να γίνουμε παραγωγικοί και όχι επαίτες.

Yiannis είπε...

(σε συνέχεια...γιατί ο δαίμων του πληκτρολογίου είναι πολύ ισχυρός και απρόσεκτος)

Πρέπει να γίνουμε ενεργείς ελεύθεροι πολίτες και όχι παθητικοί θεατές των εκλογικών αποτελεσμάτων, των εκλογών στις οποίες δεν ψηφίσαμε.

Γιάννης Κελεφούρας

Αντώνης Κρούστης είπε...

Γιαννη για τις δαπανες των Δημοσιαων εργων, τα ποσα ειναι καταγεγραμενα στις εκθεσεις της Τραπεζας της Ελλαδος.
Τα εξοπλιστικα προγραμματα της περιοδου αυτης ηταν 19 δις ή το 2% του συνολου και 1% ή 8,4 δις για την Ολυμπιαδα.
Τα μεγαλα εργα , ΜΕΤΡΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ, ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ, αποτελουν το 1% ή 10-12 δις του συνολου των δαπανων.
Το κοστος της μιζας στα εξοπλιστικα και στα δημοσια εργα μπορει να υπολογιστει περιπου στο 10%, δηλ 4δις.
τα γραφω αυτα οχι για να κατηγορησω τους δ/υ αλλα για να καταλαβουμε οτι η αιμοραγια ειναιαπο το δημοσιο. κυριως απο το δημοσιο.

Yiannis είπε...

Λαμβάνοντας το θάρρος από την απάντησή σας, επιτρέψτε μου να επανέλθω συμφωνώντας μαζί σας.

Ναι το δημόσιο είναι μία πολλή μεγάλη πληγή!

Αλλά δεν είναι η μόνη και η μεγαλύτερη.

Όσων αφορά τους δ/υ να συμφωνήσω πώς για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι πολλοί. Ας τους διώξουμε λοιπόν. Εντελώς μακιαβελικά ας πάνε σπίτι τους 400.000 άνθρωποι, όπως πολλοί τώρα τελευταία ζητάνε.

Μετά όμως τί;

Κανένας δεν μιλάει για το μετά.

Τι θα γίνει όταν ξαφνικά γεμίσει η αγορά εργασίας με 400.000 επιπλέον άνεργους;

Είναι σε θέση η αγορά να τους απορροφήσει;

Αν ναι με τι όρους, τι μισθό;

Εάν μου πείτε για μισθούς των 300 ευρώ, θα με κάνετε να γελάσω... και θα σας παραπέμψω στο παράδειγμα της Γεωργίας όπου σε μία 10ετία εξανεμίστηκε το 70% του εργατικού δυναμικού της χώρας γιατί απλά 70% του πληθυσμού μετανάστευσε...!

Η μεγαλύτερη πληγή για το δημόσιο είναι η κακοδιαχείριση!

Σε όλα τα μεγάλα έργα κρύβεται και ένα σκάνδαλο!

Τρανταχτό παράδειγμα η γέφυρα Ρίου - Αντιρίου που το κόστος κατασκευής της και κυρίως, η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση παραχώρησης της εκμετάλλευσης των διοδίων μέχρι το έτος 2039 για ένα έργο που το πλήρωσε το ελληνικό κράτος, δηλαδή όλοι μας.

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:

· Το 10% ( 74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.

· Το 40% ( 296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου.

· Το υπόλοιπο 50% ( 370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)

(http://olympia.gr/2012/07/13/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1/)

Με όλα αυτά θέλω να πω πως πρέπει να σταματήσουμε τα ανούσια και ατελείωτα κατηγορώ ο ένας κλάδος ενάντια στον άλλο. Σαφώς ευθύνες υπάρχουν παντού σε όλους μας. Και ναι πρέπει να βρούμε λύσεις. Να μένουν όμως οι γενικότητες και οι αφορισμοί γιατί από φωνές γεμίσαμε, "ο Λόγος μας λείπει!

Αντώνης Κρούστης είπε...

κανεις δεν ειπε να πεταχτουν στο δρομο 400.000 δ/υ, θα μπορουσε στην αρχη της κρισης να εκλειναν ολοι οι περιττοι δημοσιοι φορεις και οργανισμοι και τους υπαλληλους να τους εβαζαν σε διαθεσιμοτητα τριων ετων με το 70% του μισθου τους. Στα τρια χρονια θα επειρνα την αποζημιωση της απολυσης τους και θα ειχαν ηδη αποροφηθει απο την ιδιωτικη οικονομια πανω απο 200.000 δ/υ. Τωρα τι εγινε τους μειωσαμε το μισθο , τους κοψαμε τον 13ο και 14ο μισθο , δεν κλεισαμε τους αχρηστους οργανισμους και δημιουργησαμε 1,5 εκ. ιδιωτικους υπαλληλους ανεργους. Στην ουσια με τα επιδομετα προσθεσαμε 1,5 εκ ανθρωπους συντηρουμενους απο το κρατος. Ε!!! λοιπον αυτο δεν ειναι απλα ρελλα , αλλα δολος. Γιατι τα κομματα εξουσιας και μη προσπαθησαν με νυχια και με δοντια να συντηρησουν αυτο που τους συντηρει, το κρατος δηλ.

Αντώνης Κρούστης είπε...

κανεις δεν ειπε να πεταχτουν στο δρομο 400.000 δ/υ, θα μπορουσε στην αρχη της κρισης να εκλειναν ολοι οι περιττοι δημοσιοι φορεις και οργανισμοι και τους υπαλληλους να τους εβαζαν σε διαθεσιμοτητα τριων ετων με το 70% του μισθου τους. Στα τρια χρονια θα επειρνα την αποζημιωση της απολυσης τους και θα ειχαν ηδη αποροφηθει απο την ιδιωτικη οικονομια πανω απο 200.000 δ/υ. Τωρα τι εγινε τους μειωσαμε το μισθο , τους κοψαμε τον 13ο και 14ο μισθο , δεν κλεισαμε τους αχρηστους οργανισμους και δημιουργησαμε 1,5 εκ. ιδιωτικους υπαλληλους ανεργους. Στην ουσια με τα επιδομετα προσθεσαμε 1,5 εκ ανθρωπους συντηρουμενους απο το κρατος. Ε!!! λοιπον αυτο δεν ειναι απλα ρελλα , αλλα δολος. Γιατι τα κομματα εξουσιας και μη προσπαθησαν με νυχια και με δοντια να συντηρησουν αυτο που τους συντηρει, το κρατος δηλ.

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση