Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015
Ο τίτλος με βάζει στον πειρασμό να αναφερθώ στην πρώτη ευκαιρία που είχαν οι φιλελεύθεροι να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, στην  τριετία ’90-’93, αλλά οι συντηρητικές δυνάμεις ανέκοψαν την μεταρρύθμιση της χώρας, η οποία τώρα θα ήταν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι τι θα έκαναν οι φιλελεύθεροι  αν ανελάμβαναν τις τύχες της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή της; Τον Μάιο του 2010 που τυπικά χρεοκόπησε.
Η πολιτική τους θα κινούνταν αδρά σε δυο κατευθύνσεις. Η μια στη μεταρρύθμιση του κράτους και η άλλη στην κινητοποίηση της ιδιωτικής οικονομίας.

Αναλυτικά
-Το κράτος θα συρρικνώνονταν αμέσως στις απαραίτητες λειτουργίες του (Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Δημόσια Διοίκηση, Άμυνα, Δημόσια Τάξη). Παραχώρηση τομέων του Δημόσιου στην ιδιωτική πρωτοβουλία και άμεσα κλείσιμο όσων υπηρεσιών , οργανισμών και φορέων ήταν άχρηστοι. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει απολύσεις. Προφανώς και δεν θα μπορούσαν να αποφθεχθούν. Θα μπορούσε όμως  να τους χορηγούταν το 70% του μισθού τους μέχρι να αποκατασταθούν επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα. (έως τρία χρόνια).
-Πάταξη της διαφθοράς των λίγων μεγάλων και των πολλών μικρών. (Λαθρεμπόριο και μίζες για τους λίγους «πλούσιους», πλασματικές συντάξεις, αναπηρικά επιδόματα, πλασματικές υπερωρίες κ.ο.κ. για τους πολλούς «φτωχούς».)
Το κράτος θα ελάφρυνε από υποχρεώσεις χωρίς να δημιουργεί κοινωνικό κόστος.
-Παράλληλα , θα μείωναν τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις τόσο γενναία που θα αποτελούσε πόλο έλξης για κάθε νέα επένδυση.
-Θα απελευθέρωναν με ένα νόμο όλα τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.
Η ανάπτυξη θα ήταν τόσο εκρηκτική , που  θα πολλαπλασίαζε τα εισοδήματα όλων.
Το Δημόσιο θα ήταν νοικοκυρεμένο ικανό να επιτελεί το κοινωνικό του έργο και η ιδιωτική οικονομία θα απορροφούσε όλους τους αποχωρήσαντες από το Δημόσιο, παράγοντας πλούτο ικανό να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις μας στους «θεσμούς».
Η χώρα θα είχε περισσότερα έσοδα , θα ισορροπούσε το εμπορικό της  ισοζύγιο με εξωστρέφεια της παραγωγής της, θα εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της και θα εξασφάλιζε τη χρηματοδότηση της, χωρίς να έχουμε ανάγκη να στέλνουμε τους ψευτο καοϋμπόηδες να απαιτούν και να εκβιάζουν τους υπολοίπους να ανέχονται μια χώρα να καταναλώνει σφυρίζοντας αδιάφορα.
Δεν είναι κρίμα που δεν δόθηκε η ευκαιρία στους φιλελεύθερους πολιτικούς να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, έστω και μια φορά;
Δεν είναι κρίμα που μετά από 5 χρόνια μνημονίου και άγριας λιτότητας να βρισκόμαστε στον ίδιο κίνδυνο να χρεοκοπήσουμε, με αυτό του 2010;
Δεν είναι κρίμα που για 200.000 κρατικούς υπαλλήλους που θα απολύονταν  από το Δημόσιο, να κοντεύουμε να χάσουμε όλοι τις δουλειές μας;

Δεν είναι κρίμα  στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να συζητάμε ακόμα αν η χώρα χρειάζεται υπηρεσίες καθαριότητας σε υπαλληλική σχέση με το κράτος;Δεν είναι κρίμα στην Ελλάδα του 2015 οι Έλληνες να ψηφίζουν, είτε τους διεθνιστές είτε τους εθνικιστές σοσιαλιστές , έναντι των υποστηριχτών του πελατειακού κράτους;

Έλεος ! όχι άλλο κράτος. Ελευθερία παντού.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com
The GONERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor
https://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794?mt=8
https://www.facebook.com/pages/The-Governor/1428010330804005
1 σχόλια:

Freidenker είπε...

Κατά τον Στέφανο Μάνο("Δράση') οι απολυτέοι αργόμισθοι ήσαν 400000.Επί Παυλόπουλου υπήρχαν 250000 "συμβασιούχοι"- όμηροι των κομμάτων.Κατά Ανδρέα Ανδριανόπουλο (σε πρωϊνή τηλοψία) ο κομματικός στρατός έχει 90000.Σε σχόλια έχω διαβάσει ότι το ΠΑΣΟΚ διώρισε 661000.Σε τωρινό σχόλιο το Δημόσιο σήμερα μισθοδοτεί 150000 αργομίσθους αγνωόντας ποιό έργο προσφέρουν!Τα θησαυροφυλάκια του Πλανήτη γέμισαν με ελληνικές καταθέσεις μπλεγμένες με εξωχώριες εταιρείεςΠως να έχωμε χρήματα στην Ελλάδα;Την αστυφιλία υπέθαλψαν (1950-1982) αδιαφορώντας για γεωργούς ,κτηνοτρόφους ,ψαράδες με φαύλους κύκλους (φτηνά αγροτικά προϊόντα και αύξηση του κόστους-διορισμοί για ψηφοθηρία).Την ασφάλεια του δημοσίου υπαλλήλου εστηλίτευε ο Παύλος Α'(1957).Έχω προσωπική πικρή εμπειρία:όσο λιγώτερο δουλεύεις,τόσο καλύτερος καθηγητής (Μ.Ε.) είσαι ενώπιον μαθητών,γονέων,"αιρετών"(1965-1990).Ο καθαρισμός της κόπρου του Αυγείου φαντάζει τιτάνειο έργο,αν δεν αποδειχθή σισύφειος λίθος.Οι ειλικρινείς φιλοπάτριδες πρέπει να ενωθούν! 13-5-2015

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση