Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013


Ο δεξιός πιστεύει  στην «διάκριση των ατόμων» ανάλογα της αξίας τους και της προσπάθειας τους  και όχι ανάλογα της φυλής, της τάξης, της εθνικότητας ή της θρησκείας  τους.
Ο δεξιός πιστεύει στην «ιδέα του  έθνους», αλλά όχι στην «εθνική ανωτερότητα» .
Ο δεξιός πιστεύει ότι η οικονομία πρέπει να λειτουργεί ελεύθερη και ανεξάρτητα από το κράτος, και όχι να συγχωνευτεί το κεφάλαιο με το κράτος όπως πιστεύουν οι εγχώριοι ακροδεξιοί. (τα στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα τους http://www.xryshaygh.com)
Ο δεξιός πιστεύει στην  δημοκρατία και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση όλων των απόψεων της κοινωνίας και όχι στην συγκεντρωτική εξουσία του «ΗΓΕΤΗ».
Ο δεξιός δέχεται και επιδιώκει τη διαφορετικότητα σαν διαδικασία προόδου, σε αντίθεση με την ακροδεξιά που την ενοχοποιεί σαν απειλή στο ομογενοποιημένο έθνος.
Ο δεξιός θεωρεί ότι η ιδιοκτησία είναι από τα σημαντικότερα ανθρώπινα δικαιώματα σε πλήρη αντίθεση με την Χρυσή Αυγή που πιστεύει σε μια ιδιοκτησία οριοθετημένη από το Λαϊκό Κράτος .
Το χειρότερο όλων όμως  είναι η θεώρηση περί ανθρώπου. 
Η Ακροδεξιά πιστεύει ότι ο άνθρωπος ολοκληρώνεται μέσα από την κοινωνικοποίηση του. Μπορεί να ακούγεται ωραίο, αλλά εδώ είναι η μεγάλη παγίδα των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Χρησιμοποιούν τον όρο αυτό για να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο «τύπο ανθρώπου». Αυτός ο «νέος άνθρωπος» θα ανήκει, θα πιστεύει και θα λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο προς την εκπλήρωση ενός προκαθορισμένου σκοπού.
Ο σκοπός αυτός είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας υπερανθρώπων, της Άριας φυλής με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία. (βλέπε Χίτλερ)
Οι διαφωνούντες της Ιεράς Αποστολής πρέπει να παραγκωνίζονται σαν προδότες ή σαν εχθροί του λαού.
Ο δεξιός σε αντιδιαστολή των παραπάνω,  πιστεύει ότι η ολοκλήρωση του ανθρώπου γίνεται μέσα από την καλλιέργεια των προσωπικών του δυνατοτήτων και την επίτευξη των ατομικών του επιδιώξεων επωφελείας του κοινωνικού συνόλου.(«ο άνθρωπος επιδιώκοντας το προσωπικό του συμφέρον προωθεί παράλληλα και το συμφέρον της κοινωνίας» ADAM SMITH από το βιβλίο του «Ο Πλούτος των Εθνών»).
Ο δεξιός δεν πιστεύει στην «κοινωνική εξίσωση», αλλά στην «κοινωνική διάκριση».
Ο δεξιός δεν επιθυμεί να δημιουργήσει μια κοινωνία με συγκεκριμένο τύπου ανθρώπου, αλλά επιδιώκει τη «χαρά του διαφέρειν» και την «ευθύνη του επιχειρείν».
Ο δεξιός δεν διαπραγματεύεται την «προσωπική του ελευθερία» με κανένα αυθαίρετα και επίπλαστο κατά το δοκούν, «δημόσιο συμφέρον».
Ο δεξιός θεωρεί σαν αδιαπραγμάτευτη  αξία την ελευθερία να συναλλάσσεται, να βουλεύεται, και να διαφοροποιείται δημόσια, απέναντι στα «συλλογικά πρότυπα» ενός «ανώτερου σκοπού».
Ο δεξιός δεν απορρίπτει την «συνεργασία» , αλλά προβάλει σαν αποτελεσματικότερο μέσο τον «ανταγωνισμό με κανόνες».
Ο δεξιός αγαπάει την «αλληλοεπίδραση» και μισεί την «καθοδήγηση». Απορρίπτει μετά βδελυγμίας την «συλλογική συνείδηση» και αντιπαραβάλλει την «ελευθερία συνείδησης».
Τι σχέση μπορεί να έχει λοιπόν ο δεξιός ψηφοφόρος που εκπροσωπεί τις αρχές του φιλελεύθερου διαφωτισμού, θεωρώντας τη δύναμη του νου σαν την κινητήρια δύναμη της οικονομικής προόδου και της ιστορίας, με την ακροδεξιά ιδεολογία που θέλει το ανθρώπινο μυαλό πολτοποιημένο στο χωνευτήρι της κρατικής μηχανής;
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Έλληνας δεξιός απόγονος του «Ξένιου Ζευς» με την ξενοφοβία και τον ρατσισμό;
Τι σχέση μπορεί να έχει ο φιλελεύθερος δεξιός εκφραστής του ουμανιστικού διαφωτισμού , με την τυραννική συσκότιση των νεοναζιστών ακροδεξιών;
Ο φιλελευθερισμός και ο ανθρωπισμός είναι  έννοιες απόλυτα συμβατές.
Τι σχέση μπορεί να έχει ο ορθόδοξος δεξιός που προσεύχεται κάθε Κυριακή στην εκκλησία του το «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ» βιώνοντας καθημερινά το «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ», ξεχωρίζοντας τους αλλοεθνείς και τους αλλοφύλους;
Ποιος δεξιός και χριστιανός δεν μπορεί να δει το πρόσωπο του άλλου  σαν «εικόνα Θεού» μόνο και μόνο επειδή κατάγεται από άλλη χώρα;
 Τι σχέση λοιπόν μπορεί να έχουμε όλοι εμείς που ανήκουμε σ΄αυτήν την ευρύτερη φιλελεύθερη παράταξη με την μισαλλόδοξη θεώρηση του Νεοναζισμού;
Ο δεξιός πιστεύει σε ένα «κράτος δικαίου» που εφαρμόζεται ο νόμος τυφλά χωρίς έγχρωμες διακρίσεις.
Ένας νόμος στηριγμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα  και όχι στην αυθαίρετη και διεστραμμένη ιδεοληψία του κάθε «λαοπρόβλητου ηγεμόνα»
Ποιος δεξιός αλήθεια θα ήθελε να του κατευθύνει ένα κράτος τη ζωή του;
Ποιος δεξιός θα ήθελε να ζει σε μια κοινωνία με κλειστή οικονομία και περιορισμένες ευκαιρίες προόδου;
Ποιος δεξιός άραγε μπορεί να ψηφίζει ένα κόμμα μόνο και μόνο επειδή εκφράζει δυναμικά το θυμό του;
Ποιος δεξιός μπορεί να παρασύρεται από τις εθνικιστικές σειρήνες μιας συμμορίας απαίδευτων  τραμπούκων;
 Μετά από αυτό τι;
Τυραννία , Αίμα και Εξαθλίωση.
Μη τα μπερδεύετε.
Δεν είναι Δεξιοί. Είναι εθνικό-σοσιαλιστές.
Εγκαταλείψτε τους  και γυρίστε πίσω.
Είναι επικίνδυνοι.
                                                              Αντώνης Kρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com


5 σχόλια:

Alex είπε...

Τί από όλα αυτά είναι η δική σου δεξιά, σε ποιο λαό απευθύνεται το κείμενο σου!

Αντώνης Κρούστης είπε...

αν η ελληνικη Δεξια ειχε μεινει πιστη στην ιδεολογια της , τωρα δεν θα ειχαμε ενα σοβιετικοποιημενο κρατος που απο αντιδραση γεννα φασιστες

Konstantinos Floridis είπε...

εύχομαι ειλικρινά αυτές οι απόψεις που εκφράζετε να επικρατήσουν στο κόμμα της ΝΔ.Αν όμως κρίνουμε από κάτι δηλώσεις Φαήλων κλπ φοβάμαι ότι οι φιλελεύθερες ιδέες θα υποχωρήσουν κι άλλο μπροστά στον απλοϊκό λαϊκισμό και αντιδημοκρατικό ακτιβισμό της ΧΑ.Διαψεύστε μας στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Τρόμπας όποιος το έγραψε. Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Αντώνης Κρούστης είπε...

Φιλε Μιχαλη δε μπορεις να καθαρισεις με αιματοβαμμενα χερια

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση