Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013


-Τι έγινε ρε Νίκο;
- Τι να γίνει όλη μέρα δε πάτησε άνθρωπος στο μαγαζί
-Πως πάει ρε Γιώργο;
- Σκατά, μου χρωστάει η αγορά 57.000 ευρώ και δεν μπορώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου
- Γεια σου ρε Μήτσο, βρήκες καμιά δουλειά
- Πλάκα κάνεις; Δε κουνιέται τίποτα
- Εσύ Νεκταρία είσαι από τις τυχερές, είσαι στο Δημόσιο και δεν έχεις τα δικά μας προβλήματα
-Τι λέτε ρε παιδιά, ξέρετε ότι παίρνω 350 ε το δεκαπενθήμερο, μ ‘ένα παιδί , ενοίκιο και ένα σωρό υποχρεώσεις
- Εσύ Χριστίνα από όσο γνωρίζω δουλεύεις σε καλή εταιρεία
-Ου ου ου !!! τι να σου πω, έχει τρεις μήνες να μας πληρώσει
Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σ’ένα φιλικό σπίτι που συγκεντρωθήκαμε παιδικοί φίλοι. Ο κάθε ένας δεν είχε πλέον δάκρυα για τον άλλον. Ο προσωπικός τους πόνος δεν είχε χώρο για να χωρέσει άλλο πρόβλημα. και να φανταστείτε ότι μέχρι πριν μόλις δυο χρόνια όλοι έλεγαν «Δόξα τω Θεώ»
Δεν γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει ελπίδα, ο Θεός να βάλει το χέρι Του, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα ,μια λύση υπάρχει να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα, αυτά και άλλα πολλά ήταν η απάντηση για το αύριο. Πρώτη φορά που βλέπω τους έλληνες να έχουν τόσο  πολύ αποκεφαλοποιηθεί σαν άτομα. Πρώτη φορά βλέπω τους φίλους μου να έχουν παραιτηθεί από κάθε στόχο ζωής. Πρώτη φορά νιώθω να έχουμε ταυτίσει το  μέλλον μας με το σκοτεινό παρόν.
Η δύναμη της αδράνειας έχει γίνει πλέον καθεστώς. Το Δημόσιο υπολειτουργεί, τα νοσοκομεία ψυχορραγούν, η παιδεία σε υπνική άπνοια, το εμπόριο σε στάση, η επιχειρηματικότητα σπινιάρει σε κινούμενη άμμο και το κοινοβούλιο να  νομοθετεί οικονομικά βάρη στρέφοντας τους πολίτες στην  ανομία.
ΟΧΙ !!!
Μέχρι εδώ. Ξυπνήστε όλοι. Πεθαίνουμε. Βγείτε από το κουτί σκέψης του ο καθένας. Σκεφτείτε διαφορετικά. Υπάρχει ελπίδα και αυτή βρίσκεται μέσα μας. Δεν ήρθαμε σ’αυτόν τον κόσμο για να είμαστε θύματα. Ήρθαμε για να είμαστε ηγέτες της ζωής μας, κόντρα στην ιδεολογία της ακινησίας που έγινε κεκτημένο, κόντρα στην άκοπη ευημερία, κόντρα στην νοοτροπία του ΘΕΛΩ αλλά του ΜΠΟΡΩ, κόντρα στην αντίληψη του ΟΧΙ , με το ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ.
Ας παραδειγματιστούμε από τον Σέρβο νεαρό 30 ετών Νικ Βούισιτς, που δεν έχει καθόλου άκρα και έχει κατακτήσει τον κόσμο με τις διαλέξεις του. Η ζωή δεν έχει όρια. Η δύναμη του ανθρώπου δεν κρύβεται στα χέρια , αλλά στο πνεύμα.
Ας βρούμε ο καθένας τι διαφορετικό μπορεί να κάνει. Ποιο είναι το τάλαντο που του έχει δώσει ο Θεός. Οφείλουμε να το βρούμε, να το ανακαλύψουμε, να το ξεθάψουμε και να το πολλαπλασιάσουμε. Και μόλις το πολλαπλασιάσουμε να το διαιρέσουμε προς όφελος δικό μας και κατ’επεκταση της κοινωνίας.
Αυτός είναι και πρέπει να είναι ο στόχος μας.
Ο αγρότης ας φυτέψει ένα σπόρο ακόμα.
Ο εργάτης ας ρίξει μια σφυριά ακόμα.
Ο πωλητής ας χτυπήσει  μια πόρτα ακόμα.
Ο επιστήμονας ας ανακαλύψει  μέσα του την έμπνευση για το καινούριο
Ο επιχειρηματίας να καινοτομήσει και να επενδύσει
Ο καλλιτέχνης ας ξυπνήσει τη μούσα που κρύβει μέσα του
Ο δάσκαλος ας  διδάξει τις πανάρχαιες άξιες του έθνους μας και να εμπνεύσει τις νέες γενιές.
Ο ιερέας ας γίνει παράδειγμα ταπεινότητας ,  να υπερβεί τα κοσμικά και να στραφεί στα ανώτερα, δίνοντας φωτεινά παραδείγματα στο ποίμνιο που έχει τόση ανάγκη, για να το προφυλάξει  από το ασφαλέστερο όπλο της αυτοκαταστροφής του, την αλαζονεία.
Ήρθε η ώρα , ο κάθε Έλληνας να πιστέψει στις δυνάμεις του και να βγάλει από μέσα του το ¨ δαιμόνιο ¨ που κρύβει ,ο καθένας στον τομέα του.
Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος ,και δεν ήρθε στη ζωή για να είναι μέτριος αλλά πρώτος.
Ήρθε η ώρα , όλοι εμείς οι επαναστάτες της σιωπής να τα ανατρέψουμε όλα, κάνοντας ¨δημιουργική καταστροφή¨ καθημερινά στη ζωή μας και στην εργασία μας. Μόνο έτσι θα ξαναφτιάξουμε αυτό που όλοι ανεχθήκαμε να καταστραφεί.
Όλοι μαζί μπορούμε , όχι σαν μάζα, αλλά σαν άτομα. Η ατομική προσπάθεια, το προσωπικό όφελος θα επανεκινήσει τη ζωή μας. Το άθροισμα της ατομικής μας προσπάθειας θα είναι πολλαπλάσιο της συλλογικής μας αδράνειας.
Όλα μπορούν να γίνουν υπό μια προϋπόθεση. Την ελευθερία.
Η ελευθερία είναι αυτή που ενσωματώνει μέσα της  την έννοια της δυναμικής.
Έλληνες ,μη ξεχνάτε. Μια ιδέα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Κύριοι της συγκυβέρνησης ,απελευθερώστε τα πάντα για να δημιουργηθούν ευκαιρίες . Οι μόνοι που θα αντιδράσουν θα είναι οι πεθαμένοι.
(Ιδεολογικά εννοώ.)
Καλές Χρονιές
Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com


0 σχόλια:

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας

Άρθρογραφία χρονικά

Ιστοσελίδα του Αντώνη Κρούστη. Από το Blogger.

Άρθρογραφία κατά ετικέτα

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Γνωμικά

Πρωτοσέλιδα

Τροφή για γνώση